Er det lenge siden du har vært hos tannlegen?

Det finnes mange grunner til at folk vegrer seg for å dra til tannlegen. Noen syns det er skremmende å ikke ha kontroll over det som skjer under behandlingen, og for mange er det ekkelt å også måtte lene seg bakover i en stol. Andre er redd for smerten, har hatt en dårlig opplevelse hos tannlegen tidligere eller har hatt traumatiserende opplevelser som gjør at det er utfordrende å være hos legen.

I den offentlige tannhelsetjenesten blir barn og unge under 18 år automatisk innkalt til kontroll hos tannlegen. Etter fylte 18 år er det opp til deg selv å bestille tannlegesjekk og sørge for at du har friske tenner. Dersom du syns det er vanskelig å huske på å bestille time eller vegrer deg for tannlegebesøket, kan du be om fast innkallelse etter behov.

Les mer: Hvor ofte bør jeg gå til tannlegen?

Ta kontroll over egen tannhelse – du kommer ikke til å angre

Selv om det kan føles ubehagelig å måtte dra til tannlegen, så kan vi ikke understreke nok hvor viktig det er å ta vare på egne tenner. Du kan spare deg selv for store kostnader og ubehagelige opplevelser ved å ha gode rutiner for både tannstell hjemme og jevnlige tannlegebesøk. Når du går regelmessig til tannlegen unngår du ubehagelige overraskelser, og tannlegen får mulighet til å oppdage hull og andre tannhelsetilstander før det har gått for lang tid og begynner å gjøre vondt.

Ikke utsett tannlegesjekken. Bestill time i dag via vårt online bookingsystem, eller ta kontakt på telefon 45 26 88 00.

Teknikker og metoder for å redusere ubehag

Har du ikke vært hos tannlegen fordi du har tannlegeskrekk? Alle tannleger er oppmerksom på at pasienter kan føle at tannlegebehandlinger er ubehagelig, og det finnes heldigvis mange gode metoder og teknikker for å gjøre tannlegebesøket så bra som mulig. For pasienter som gruer seg til å få bedøvelsessprøyte i munnen, har vi på Eurodent en ny metode for bedøvelse kalt QuickSleeper 5. Dette er et nytt og unikt system som gjør det mulig å utføre tannlegebehandlinger med anestesi uten å måtte bruke sprøyter, og uten bivirkninger i etterkant.

Les mer: Anestesi med QuickSleeper 5

Tannbehandling under narkose ved behov

Eurodent tilbyr tannbehandling under narkose dersom det ikke er mulig å gjennomføre tannlegetimen med ordinære metoder.. På Eurodent har vi et eget team med erfarne og flinke anestesileger og anestesisykepleiere som vi kan hente inn dersom vi har pasienter med behov for narkose under tannbehandlingen. Det finnes flere grunner til å bruke narkose under tannbehandling, og noen av de mest vanlige årsakene er:

  • ekstrem tannlegeskrekk eller skrekk for sprøyter i munnen
  • PTSD som kan gi problemer tilknyttet tannlegebesøk
  • ekstrem brekningsrefleks som gjør det vanskelig for tannlegen å utføre sjekk eller behandling
  • tannbehandling som ikke kan smertelindres med lokalbedøvelse
  • dokumentert allergi mot lokalbedøvelsesmidler

Når vi leier inn et anestesiteam, så er de ansvarlig og tilstede både før, under og etter behandlingen. Det er anestesilege Stefan Hauptig som driver og er ansvarlig for narkosevirksomheten. Hauptig har organisert anestesivirksomhet på flere tannklinikker siden 2007, og har lang erfaring med narkose på dagkirurgiske virksomheter.

Les mer: Tannbehandling under narkose

Gjør deg selv en tjeneste og bestill time i dag

Tenk så godt det kommer til å føles når du er ferdig. Ved å sjekke tennene jevnlig, slipper du å gå å bekymre deg over tannhelsen og ha dårlig samvittighet fordi du burde ha vært hos tannlegen. Jo flere ganger du går, jo lettere blir det. Du trenger bare én god opplevelse for å bli kvitt tannlegeskrekken.

Bestill time i dag. Bruk vårt online kontaktskjema eller ring sentralbordet på telefon 45 26 88 00.

    Kontaktskjema    CAPTCHA