Eurodents tannklinikk i Oslo tilbyr tannbehandling i narkose for deg som har meget alvorlig tannlegeskrekk eller må gjennom omfattende behandling. Du kan sove under hele behandlingen og våkne opp med friske tenner.

Hva er narkose og hvem passer det for?

Narkose er senket bevissthet ved hjelp av spesielle medikamenter under overvåkning av spesialister.

Tannbehandling i narkose kan passe godt for deg som:

  • Har tannlegeskrekk eller er redd for sprøytestikk i munnen
  • Grunnet PTSD eller lignende opplever problemer knyttet til tannlegebesøk
  • Har ekstrem brekningstendens eller annen lidelse som medfører store problemer å samarbeide med tannlegen
  • Skal få utført et inngrep som tar lang tid eller er meget omfattende
  • Trenger tannbehandling som er vanskelig å smertelindre godt nok med lokalanestesi
  • Har dokumentert reell allergi mot lokalanestesimidler
  • Ønsker å bli behandlet med minst mulig ubehag

Kontakt Eurodent for å snakke om narkose og tannbehandling.

Helfo-refusjon for narkose

Dersom du får refusjon for tannbehandling fra Helfo, kan du også refundert deler av kostnadene for narkose. Les mer om Helfo-refusjon her.

Anestesilege under tannbehandling

Vi har et eget team med anestesilege og anestesisykepleier som er ansvarlige for narkosen. De overvåker deg mens tannlegen gjør sitt arbeid med tennene dine.

Anestesilege Stefan Hauptig

Anestesilege Stefan Hauptig er ansvarlig for narkosevirksomheten. Stefan har arbeidet med narkose siden 1999 og spesifikt med tannlegenarkose siden 2007. Dr Hauptig organiserer anestesivirksomhet på et stort antall klinikker gjennom Aneste Drift AS, og har omfattende erfaring med drift av narkose i privat dagkirurgisk virksomhet.

Pris på narkose hos tannlegen

Pris på narkose: 5990 NOK per time

Bestill time hos din tannlege i Eurodent –  Telefon 21 06 66 66.

Legesjekk på forhånd

For å få tannbehandling i narkose må du vurderes av anestesilege på forhånd. Tannklinikken hjelper deg å organisere dette.

Narkose passer for de fleste pasienter, med unntak av de som har alvorlige sykdommer eller er meget overvektige. Hver pasient blir vurdert individuelt og godkjennes av ansvarlig anestesilege før tid til behandling avtales.

Slik foregår en tannlegetime i narkose

Du må ikke spise mat de siste seks timene før behandlingen, men du kan drikke klare væsker ( vann, juice, kaffe og te ) inntil to timer før inngrepet, samt røyke eller bruke snus. All drikke som inneholder melk, regnes som mat.

Behandlingsansvarlig anestesilege prater med deg, og foretar en raskt helsesjekk.

Du setter deg i tannlegestolen, og anestesipersonellet kobler til overvåkningsutstyr. Du får en tynn plastkanyle i hånden, som gir deg medisinene intravenøst.

Når tannlegen er ferdig med behandlingen, blir du vekket av narkoseteamet. Etter rundt 20 til 40 minutter er du klar til å gå ut til venteværelset. Her venter du til du er klar til å reise hjem.

Du kan ikke kjøre bil samme dag og har nedsatt vurderingsevne, og det er derfor viktig at du har med deg en person som kan hjelpe deg helt til din egen dør.

Fordeler, ulemper og mulige komplikasjoner

Det er meget uvanlig med alvorlige komplikasjoner med moderne anestesi utført av kvalifisert personell. Den største fordelen knyttet til narkose er at du reduserer smerte og ubehag under inngrepet, og operasjonstiden blir redusert ved at tannlegen får mer forutsigbare arbeidsforhold.

Etter behandling vil du være litt trøtt og desorientert en periode, men halveringstiden på medikamentene vi bruker er svært kort.

Du kan oppleve noe smerte i halsen, og i sjeldne tilfeller nesen, etter narkosen. Kvalme er meget sjeldent og vi gir forebyggende medisiner mot dette.

Det er en uvant situasjon for mange å bli lagt i narkose. Kontakt oss i dag, så skal vi svare på alt du måtte ha av spørsmål.

Tannlegebehandling under sedasjon

I tillegg til narkose kan Eurodent tilby tannlegebehandling under sedasjon. Dette foregår ved at du får beroligende medikamenter som gir deg ro eller lett søvn. I motsetning til narkose, vil du ikke være helt bevisstløs.