Tannregulering for voksne i Trondheim

Vanlig tannregulering består av en streng i metall, og små reguleringsklosser i keramikk eller metall. Ved hjelp av tradisjonell tannregulering kan både barn, ungdom og voksne regulere og behandle tennene sine effektivt. 

En tradisjonell tannregulering vil sitte på under hele behandlingsforløpet uten å måtte tas av, og kan brukes i alle typer behandlinger for å rette opp tannstilling og bitt. Tannreguleringen vil kunne endre både posisjon av tenner og kjever, og vil effektivt korrigere plassmangel i munnen. 

Behandlingen

Alle som trenger tannregulering vil få en individuell behandlingsplan, utarbeidet av en kjeveortoped. Kjeveortopeden vil også informere om estimert pris før behandlingen starter, og hvor mye som kan dekkes av Helfo. Pasienter vil også motta hjelp med søknaden hvis det er ønskelig. 

Etter utarbeidelse av behandlingsplan, vil reguleringen produseres og så limes direkte på tennene. Alle pasienter mottar en plan med tidspunkter for justering av reguleringen. 

Trenger jeg tannregulering?

Tannregulering benyttes når man må rette på tennenes plassering i munnen, eller hvis du har feil i kjevefunksjon og bitt. Regulering er også effektivt om nye tenner ikke kommer fram på egen hånd, eller hvis talefunksjon er nedsatt på grunn av tannplassering. I noen tilfeller kan også behandling med tannregulering forebygge kommende tannskader og tannkjøttsykdom.

Kontakt oss her hvis du trenger en konsultasjon angående behov for tannregulering!

Usynlig tannregulering

Ved vår klinikk i Trondheim tilbyr vi også usynlig tannregulering, en regulering som er laget av gjennomsiktige plastskinner. Den settes rett på tennene, uten skruer og metall. Reguleringen er nesten usynlig, og vil kunne rette på tannstilling uten at pasienten kjenner noe stort ubehag. Reguleringen kan enkelt tas av og på av pasienten selv. 

Usynlig tannregulering kommer i tre varianter:

  • Easy: for problemer i kun én kjeve, hvor 1-2 tenner må settes på plass. Ca. 3 måneders varighet
  • Medium: mindre anomalier i begge kjever, 4-6 måneders varighet
  • Complete: for vanskelige situasjoner, 7-12 års varighet

Bruk og behandling med usynlig tannregulering

Tannregulering med skinner skal sitte i munnen 22 timer i døgnet, og skal brukes mens man sover om natten. Skinnene kan tas inn- og ut når man spiser og pusser tennene. Dermed får pasienten alltid rengjort tennene ordentlig, og vil ikke være like utsatt for hull i tennene etter endt behandling. 

Når tannstillingen endrer seg som ønsket under behandlingen, må skinnene byttes ut. Ved en vanlig behandling vil pasienten få ny regulering omtrent hver andre uke, fram til man har nådd ønsket resultat. 

3D teknologi

Vår kjeveortoped benytter seg av 3D datateknologi under planleggingen av reguleringen og behandlingsforløpet. 3D-fremstillingen vil vise et helhetlig og oversiktlig bilde av tennene før, under og etter behandlingen. 

Behandlingstid

Behandling med tannskinner innebærer som oftest mellom 6-18 måneder med regulering og behandling, avhengig av pasientens situasjon og tannbehov. 

Derfor bør du få tannregulering som voksen

Mange angrer på at de ikke fikk tannregulering når de var yngre. Dersom man i voksen alder fortsatt skjemmes over smilet sitt eller har problemer i hverdagen, anbefaler vi alle å ta tak i det. Mange velger tannregulering som voksne fordi: 

  • De ønsker et mer estetisk pent smil
  • På grunn av endring i tannstilling grunnet tannkjøttsykdom eller tanntap 
  • Forverring av tidligere bittfeil 
  • Ved tanntap eller stor slitasje på tennene, der tennene må justeres før de kan erstattes eller bygges opp igjen
  • Ubehandlede bittfeil fra man var barn

Prislister for tannregulering

Her finner du en oppdatert oversikt over våre priser for tannregulering for voksne.

  • Vi gir prisgaranti på tannregulering i Trondheim!

Lurer du på om du trenger tannregulering eller har du bestemt deg for å rette opp i smilet ditt? Kontakt oss her for å bestille konsultasjon hos vår kjeveortoped!