Ved å gå jevnlig til tannrens, får du fjernet plakk og tannstein og tennene blir mindre misfarget. Bestill time for grundig tannrens idag.

Hvis du velger å rense tennene dine hos vår tannpleier, vil du få fjernet plakk og tannstein. Tannrens vil også kunne fjerne en del av misfarging som du kan få fra for eksempel, kaffe, te, vin og nikotin.

Hvorfor er det viktig å rense tennene?

Tannrens er viktig for å opprettholde en god munnhygiene og sunne tenner. Tannrens behandler og forhindrer dessuten bakterie-opphopinger i munnen din, og forebygger tannsykdommer. Når du gjennomgår en jevnlig tannrens hos tannpleieren vår, vil ikke bakterier sette seg fast og danne plakk.

Hva kan skje, hvis jeg ikke får utført tannrens?

Hvis plakk får hope seg opp på tennene dine, kan det utvikle seg til betennelser i både tannkjøttet, gommen og tennene. Tannrens forebygger dessuten tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies.

Hvordan skjer behandlingen?

Tannpleieren vår vil foreta en nøye undersøkelse av tennene dine, før belegg og plakk blir fjernet. Vann under trykk og ultralyd har for det meste erstattet de mekaniske instrumentene man brukte tidligere, og gjort tannrens til en mer behagelig opplevelse. Behandlingen avsluttes med en grundig puss av alle tennene dine, og du går ut igjen med en ren og frisk munn.

Hva kan jeg gjøre selv for å opprettholde god munnhygiene?

Du kan sørge for å ha en god munnhygiene ved å pusse tennene dine minst to ganger om dagen, og bruke tannpirkere og tanntråd jevnlig.

Du kan selv forebygge plakk- og tannsteindannelse på denne måten:

  • Måltider: Unngå mellommåltider og syrlige og sukkerholdig matvarer.
  • Puss tennene ofte: Puss tennene dine grundig, helst etter hvert måltid. Bruk tannpirkere og tanntråd ofte.
  • Tannpleier: Få utført tannrens hos vår tannpleier minst en gang i året.

Hvor ofte bør jeg få utført tannrens?

Behovet for tannrens er avhengig av tannstillingen din. Dessuten spiller det en stor rolle hvor nøye du er med munnhygienen. Noen vil gjerne ha tannrens 3-4 ganger i året. Andre syns det er nok med tannrens en gang pr. år. Vår tannpleier vil kunne gi deg en anbefaling om hvor ofte tannrens er nødvendig for dine tenner.

Ring oss og bestill time hos vår tannpleier i Bergen! Telefon: 51 61 20 90.