21 06 66 68 Bestill time
Vi tilbyr Airflow.

En tannrens hos Eurodents tannpleier vil rense tennene dine for plakk og tannstein. Tannrens kan også fjerne deler av misfarging etter kaffe, te, vin og sigaretter.

Hvorfor bør jeg få tennene renset?

Tannrens er viktig for at du skal ha god munnhygiene og god tannhelse gjennom livet. Tannrens fjerner og forebygger opphopninger av bakterier i munnen din. Tannrens virker også forebyggende på tannsykdommer. Når du går til jevnlig tannrens, vil ikke bakterier kunne sette seg fast og forårsake tannstein.

Hva kan skje hvis jeg ikke går til tannrens?

Hvis bakteriebelegg får vokse og sette seg fast i tennene dine, kan det bli infeksjon i tannkjøtt, gum og tenner. Tannrens kan hindre at du får tannkjøttsykdommer som periodontitt, gingivitt, og karies.

Hva skjer i tannlegestolen når jeg kommer til tannrens?

Eurodents tannpleier vil først undersøke tennene dine, og så rense dem for belegg og plakk. Vann under trykk, kombinert med ultralyd, har erstattet det meste av de mekaniske instrumentene vi brukte tidligere, og gjort tannrens mye mer behagelig. Behandlingen avsluttes med en grundig puss av alle tennene dine. Du får en ren og frisk munn.

Hvordan kan jeg forebygge plakk og belegg i hverdagen?

Det viktigste for å forebygge plakk, er god munnhygiene. Puss tennene dine minst to ganger om dagen , og bruk tannstikkere og tanntråd hver gang du har inntatt et måltid.

  • Mat: Unngå småspising mellom måltidene, mat som inneholder sukker, og syrlige matvarer.
  • Puss tennene så ofte du kan: Puss tennene dine etter hvert måltid. Bruk tannpirkere og tanntråd i tillegg.
  • Tannrens: Bestill deg tannrens hos tannpleier minst en gang i året.

Hvor ofte skal tennene mine renses?

Hyppigheten av tannrens kommer blant annet an på tannstillingen din, men det viktigste er allikevel at du er nøye med å holde munnen ren. Noen renser tennene 3-4 ganger i året. Andre går til tannrens en gang pr. år. Eurodents tannpleier vil kunne gi deg råd om hvor ofte tannrens er nødvendig for deg.

Kontakt oss for å avtale din time til tannrens! Ring vår pasientkoordinator hele dagen på telefonnummer 454 32 017.