En tannbro er en tannrestaurering som kan brukes til å erstatte én eller flere tenner.

Hvis du mangler en eller flere tenner, kan fast bro være et godt alternativ. Du kan få en treleddet bro, eller en hel bro. Vi setter kroner på tennene på hver side av det åpne rommet, og den nye tannen, eller tennene, settes inn mellom disse.

Pris på tannbro hos Eurodent Oslo

Priser på metallkeramist tannbro hos Eurodent Oslo finner du her. Du sparer fort mange tusen kroner sammenlignet med andre norske tannleger. Bestill din konsultasjon i dag og få et fastpristilbud på bro! Telefonnummer: 21 06 66 66.

Forberedelse til fast tannbro

Når du skal ha en bro, sliper vi til tennene på hver side av hullet som skal fylles med en ny tann. Broen skal festes i disse tennene, så det er viktig at at de er friske og frie for karies. Hvis mye av tannsubstansen mangler i tennene broen skal festes i, vil det være nødvendig med en rotfylling.

Ta avstøpning

Når tennene dine er klargjort for broen, vil tannlegen ta en avstøpning slik at tannteknikeren får et nøyaktig mål på hvordan broen skal se ut. Avstøpningen sendes til det tanntekniske laboratoriet vårt, som lager broen.

Bestemme farge på tannbroen

Du vil selvfølgelig ha en farge på broen som er så lik de andre tennene dine som mulig. Vi bruker en skanner til å scanne tennene dine, slik at tannteknikeren får et så nøyaktig bilde som mulig. Deretter kan du velge fargen selv ut fra en fargeskala du kan sammenligne med. 

Midlertidig tannbro

Mens du venter på den nye broen, får du en midlertidig bro du kan bruke som normalt. Det vil ta ca. en uke før den nye broen er klar.

Broen festes

Fast bro

Det siste steget er å feste broen. Tannlegen limer den på med et spesiallim som er så sterkt at du kan bruke broen som om den skulle vært en naturlig del av tennene dine.

Slik tar du vare på broen

Puss tennene nøye, men ikke så hardt at du forstyrrer tannkjøttet. Gjør rent mellom tennene med tanntråd, mellomromsbørste eller tannstikker. Skyll regelmessig med fluor for å forebygge karies i dine egne tenner. 

Se full prisliste for behandlinger ved Eurodent Oslo her.