Estetisk tannbehandling i Oslo.

Oralkirurgi kan være aktuelt ved behandling av en rekke ulike tilstander. Hos Eurodent møter du dyktige oralkirurger som står klare til å hjelpe deg med dine problemer.

En oralkirurg er en spesialisert tannlege med fagkompetanse innenfor alle former for oralkirurgi. Spesialutdanningen er et 5-åring utdanningprogram etter avsluttet tannlegeutdanning.

Hva kan en oralkirurg hjelpe deg med?

En oralkirurg bistå deg med følgende behandlinger:

  • Implantatbehandling (kunstig tannrot)
  • Kjeverekonstruksjon
  • Rotspissamputasjon
  • Sinusløft / benoppbygging / bentransplatasjon
  • Cysteoperasjon
  • Fjerning av visdomstann

Oralkirurg kan også være aktuelt for å behandle andre oralmedisinske tilstander som slimhinneplager, smertetilstander og kjeveleddsproblemer.

Ta kontakt med oss for å bestille en konsultasjon.

Fjerning av visdomstenner – når er det nødvendig?

Fjerning av visdomstenner er en av de vanligste oralkirurgiske behandlingene vi har. Pasienter som sliter med vonde visdomstenner er ofte unge voksne i 20-årene, men visdomstennene kan bryte frem tidligere.

Opplever man problemer, kan det være gunstig å trekke tannen eller tennene for å unngå videre smerter. Det kan også være andre grunner til at visdomstennene fjernes, blant annet fare for infeksjon, betennelse og bittforhold. Visdomstenner som har kommet fint frem uten problemer, kan beholdes.

Erstatt tenner med tannimplantater

Har du mistet én eller flere tenner? Våre oralkirurger kan hjelpe deg med å få satt inn tannimplantater. Tannimplantater brukes til å erstatte tannrøttene, ved hjelp av et titanfundament. Dette gir et sterkt grunnlag for erstatningstenner, som kommer i kroner, broer eller proteser.

Her får du svar på det du lurer om tannimplantat.

Hva er rotspissamputasjon?

Midt inne i tannen er det et hulrom med nerver og blodkar – pulpa. Dersom du er så uheldig å få hull som strekker seg helt ned til pulpa, kan det av og til være vanskelig å få bukt med infeksjonen ved hjelp av rotfylling. I slike tilfeller er en rotspissamptasjon en god løsning.

Her gjøres det et lite snitt i tannkjøttet, som brettes til side. Da kommer oralkirurgen til på rotspissen, og kan fjerne denne slik at smertene dine forsvinner.

Sinusløft og bentransplantasjon

Både sinusløft og bentransplantasjon er oralkirurgiske behandlinger vi kan hjelpe deg med. Sinusløft kan være nødvendig for pasienter som ikke har høy nok kjevekam til å få plass til implantater som skal holde nye jeksler. Dette er oralkirurgi der benet omkring kjevebihulen bygges opp. Som regel settes implantater inn samtidig. Dette skjer under god lokalbedøvelse, og du kjenner ingen smerter.

Når du skal få satt inn nye tenner, må kjevebenet rundt fortennene noen ganger bygges opp for at tennene skal bli rette og fine. Her bruker oralkirurgen forskjellige teknikker, avhengig av hva som er nødvendig å gjøre med din kjeve.

Trygg og smertefri behandling

Våre tannleger og oralkirurger sørger for en smertefri behandling, uansett om du skal sette inn implantat eller trekke tann. Vi går frem ved å bedøve problemområdet i god tid, slik at du unngår smerter. Vi følger med hele tiden, og skulle du kjenne smerte gir du bare beskjed. Da går vi frem med mer bedøvelse.

Det er viktig for oss at våre pasienter føler seg trygge under hele behandlingen, og vi er ikke ukjent med pasienter som har tannlegeskrekk. Musikk, lydbok eller podcast kan være en god avledning mens man er under behandling.

Her kan du lese mer om narkose eller sedasjon ved tannbehandling.

Dette skjer etter oralkirurgi

For å unngå mest mulig plager etter kirurgisk behandling er det viktig at du får tilstrekkelig informasjon om hva som skjer og hva du kan gjøre selv. Alle kirurgiske behandlinger oppfattes av kroppen som skader som må repareres. Hvis du har fått bittkompresse, vil denne fjernes etter 20 minutter. Vi anbefaler at du tar smertestillende tabletter ikke lenge etter, slik at du som pasient får en god overgang mens bedøvelsen er aktiv.

Dette bør du tenke på i tiden etter oralkirurgi:

  • De første 3 timene etter operasjonen skal du ikke spise, drikke, røyke eller skylle munnen. Dette er for å unngå betennelser i kjevebeinet.
  • Ispose kan benyttes for å redusere hevelsen, smerten og gapebesvær. Det kan være gunstig med ispose 10-15 minutter, hver time.
  • Hard fysisk aktivitet bør unngås de første dagene etter operasjonen.

Dekkes behandlingen av Helfo?

Helfo dekker deler av alle oralkirurgiske behandlinger, bortsett fra implantatbehandling. Enkelte har trygderefusjon, og gjelder pasienter som har medfødt manglende tenner, visse sykdommer eller periodontitt. Hull i tennene grunnet karies eller knekte tenner dekkes av egen lomme.

Usikker på om din behandling dekkes av Helfo? Spør oss gjerne.

Bestill konsultasjon for oralkirurgi

Eurodent fokuserer på å tilby trygge, prisgunstige tannbehandlinger. Våre oralkirurger har høy kompetanse, og kan hjelpe deg med dine tannproblemer.

Bestill oralkirurgi hos oss i dag.

Eurodent har avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, og Budapest.