Estetisk tannbehandling i Oslo.

En oralkirurg er en spesialisert tannlege med fagkompetanse innenfor alle former for oralkirurgi. Spesialutdanningen er et 5-åring utdanningprogram etter avsluttet tannlegeutdanning.

Kjente problemstillinger er behandling av vonde visdomstenner ved hjelp av tanntrekking.

Hva kan en oralkirurg hjelpe deg med?

En oralkirurg bistå deg med følgende behandlinger:

  • Implantatbehandling (kunstig tannrot)
  • Kjeverekonstruksjon
  • Rotspissamputasjon
  • Sinusløft / benoppbygging / bentransplatasjon
  • Cysteoperasjon
  • Fjerning av visdomstann

En oralkirurg kan også behandle andre oralmedisinske tilstander som slimhinneplager, smertetilstander og kjeveleddsproblemer.

Ta kontakt med oss for en konsultasjon.

Når bør man fjerne visdomstenner?

Det er ofte unge voksne som sliter med vonde visdomstenner, og det kan være gunstig å trekke tannen eller tennene for å unngå videre smerter. Det kan også være andre grunner til at visdomstennene fjernes, blant annet fare for infeksjon, betennelse og bittforhold. Visdomstenner som har kommet fint frem uten problemer, kan beholdes.

Pasienten er gjerne i 20-årene, men visdomstennene kan bryte frem tidligere. Ta kontakt med oss for en tannlegesjekk, våre tannleger gir deg gjerne råd om videre behandling og gode tannpleierutiner for å nå tennene bakerst i munnen. Les gjerne mer om tanntrekking her.

Tannimplantat

Har du mistet én eller flere tenner? Tannimplantater brukes til å erstatte tannrøttene, ved hjelp av et titanfundament. Dette gir et sterkt grunnlag for erstatningstenner, som kommer i kroner, broer eller proteser.

Våre tannleger og oralkirurger sørger for en smertefri behandling, uansett om du skal sette inn implantat eller trekke tann. Vi går frem ved å bedøve problemområdet i god tid, slik at du unngår smerter. Vi følger med hele tiden, og skulle du kjenne smerte gir du bare beskjed. Da går vi frem med mer bedøvelse. Det er viktig for oss at våre pasienter føler seg trygge under hele behandlingen, og vi er ikke ukjent med pasienter som har tannlegeskrekk. Musikk, lydbok eller podcast kan være en god avledning mens man er under behandling.

Få svar på det du lurer om tannimplantat her.

Etter oralkirurgi

For å unngå mest mulig plager etter kirurgisk behandling er det viktig å få informasjon om hva som skjer og hva du som pasient kan gjøre selv. Alle kirurgiske behandlinger oppfattes av kroppen som skader som må repareres. Hvis du har fått bittkompresse, vil denne fjernes etter 20 minutter. Vi anbefaler at du tar smertestillende tabletter ikke lenge etter, slik at du som pasient får en god overgang mens bedøvelsen er aktiv. De første 3 timene etter operasjonen skal du ikke spise, drikke, røyke eller skylle munnen. Dette er for å unngå betennelser i kjevebeinet. Ispose kan benyttes for å redusere hevelsen, smerten og gapebesvær. Dersom du har hevelser kan det være gunstig med ispose 10 til 15 minutter, hver time. Hard fysisk aktivitet bør unngås de første dagene etter operasjonen.

Dekkes behandlingen av Helfo?

Helfo dekker deler av alle oralkirurgiske behandlinger, bortsett fra implantatbehandling. Enkelte har trygderefusjon, og gjelder pasienter som har medfødt manglende tenner, visse sykdommer eller periodontitt. Hull i tennene grunnet karies eller knekte tenner dekkes av egen lomme. Hør gjerne med oss dersom du er usikker.

Vi har prisgunstige tannbehandlinger, og åpningstider utenom arbeidstid. Våre lokaler ligger sentralt i Oslo, i Akersgata 16.

Bestill oralkirurgi hos oss i dag. Du kan også nå oss på 21 06 66 66.

Klikk her for å komme til forsiden. Eurodent har tannleger i Oslo, Bergen, Trondheim og Budapest.