Reparasjon av hull i tennene

Vi tilbyr både fylling og rotfylling av skadede tenner. Dersom tannen ikke er betent eller infisert, blir den renset for karies og fylt igjen. Behandlingen er rask og smertefri, og du vil kunne spise som normalt etter bare to timer. Hvis tannen derimot er betent eller infisert og hullet er «for stort», kan det være nødvendig med en rotfylling. Med våre moderne teknikker er rotfylling hos Eurodent smertefritt og gir et varig resultat. 

Vi bruker ikke amalgam, men hvite fyllinger av komposittmateriale til reparasjon av tenner. Dette gir en pen restaurering etter hull og kariesproblemer, og resultatet blir bedre og mer varig. Du slipper i tillegg de svarte og sjenerende fyllingene i munnen.

Har du behov for fylling eller rotfylling? Ring oss på  21 06 66 66 nå! Det er viktig at du tar kontakt med tannlege ved den minste mistanke – dette for å spare deg for unødvendig smerte i forkant av rotfyllingen, og for å holde behandlingen så ukomplisert og rimelig som mulig.

Hva koster en rotfylling?

Hva en rotfylling av tann koster vil variere etter operasjonens kompleksitet. Her får du en oversikt over våre priser og hvor mye du kan spare i gjennomsnitt. Når du benytter deg av de dyktige tannlegene hos oss i Eurodent vil du spare en del med en gjennomsnittlig norsk tannlege. Vi gir deg alltid et kostnadsoverslag før vi setter i gang med selve behandlingen, og hjelper deg gjerne med søknad til HELFO.

Dette er rotfylling av tann

Rotfylling er en komplisert prosess og tar selvfølgelig tid, men med våre moderne teknikker er prosessen helt smertefri for deg. Du slipper å trekke tannen og på grunn av at nerven er fjernet, vil du heller aldri oppleve ha tannpine i den igjen.

Ved rotfylling fjernes nerven i tannen. Med nerven forsvinner også det som forårsaker tannpinen, og den døende nerven blir erstattet av et fyllingsmateriale. Da rotfylte tenner er noe svakere enn tenner som ikke har gjennomgått samme behandling, vil det av og til bli nødvendig å forsterke tannen med en tannkrone. I enkelte tilfeller vil ikke rotfyllingen ha tiltenkt effekt, og du kan ende opp med å måtte trekke en rotfylt tann.

Når må man ha rotfylling?

Om du har gått med tannverk over lengre tid vil rotfylling av tann i mange tilfeller være løsningen på problemet. Rotfylling er nødvendig hvis en infeksjon eller en betennelse i en tann fører til at nerven dør. Betennelser og infeksjoner kan oppstå hvis bakterier når inn til nerven via et ubehandlet hull i en tann, og kan vise seg i form av smerter, hevelser og dårlig ånde.

Grafisk fremstilling av rotkanal

Det kan være nødvendig med rotfylling også ved betennelse i kjevebenet. Slike betennelser kan føre til utvikling av cyster eller at infeksjonen sprer seg til bihulene og er derfor viktig å behandle. Du kan ha betennelser i kjevebenet uten at du kjenner smerter. Betennelsen vil imidlertid være synlig på røntgenbilder. Derfor er det viktig at du går til jevnlig kontroll hos tannlegen for å avdekke eventuelle betennelser og hindre spredning.

Hvis du mistenker at du har betennelse i en tann eller i kjeven, eller om du opplever smerter i kjeven, er det viktig at du tar kontakt med oss i Eurodent så snart som mulig. Hos oss får du rask og smertefri behandling slik at du snart vil være kvitt ubehaget for godt.

Bestill time hos Eurodent i dag. Vi har kvelds- og lørdagsåpent, og rimelige priser. 

Hvordan foregår en rotfylling?

Når du skal ha en rotfylling begynner tannlegen med å bore opp tanna og fjerne de infiserte nervene med et dertil egnet instrument. Deretter spyles nervekanalene med et bakteriedrepende middel, før tannlegen midlertidig fyller igjen hullet. Dette gjøres for å sikre at infeksjonen stoppes før tannen fylles permanent. Denne behandlingen sørger for at infeksjonen trekker seg tilbake.

Når du senere kommer tilbake til tannlegen for å avslutte behandlingen, blir det først tatt en røntgenbilde for å undersøke infeksjonen. Deretter fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir igjen spylt med bakteriedrepende middel. Til slutt blir tannen tettet med hvitt komposittmateriale og rotfyllingen er klar. Dermed et røttene beskyttet mot nye infeksjoner.

Les også: Når må tannlegen bore i tannen?

Ingen smerte under rotfylling

For mange er «rotfylling» forbundet med smerter og store utgifter. Slik trenger det imidlertid ikke å være. Hos Eurodent får du en av Oslos rimeligste behandlinger, i tillegg til at våre tannleger alltid er svært opptatt av at du ikke skal oppleve smerter under behandling. Det er viktig for oss at du får en så behagelig opplevelse som mulig. Våre moderne bedøvelsesmetoder er effektive og sørger for at behandlingen er smertefri. I tillegg legger vi alltid opp til at du skal få ta en pause underveis dersom du skulle ønske det.

Les også: Gjør det vondt å rotfylle?

Når operasjonen er over og bedøvelsen slutter å virke vil det være helt normalt å oppleve noen form for smerte. I disse tilfellene anbefaler vi vanlig, reseptfri smertestillende. Disse smertene trenger du ikke å bekymre deg for ettersom de får over etter en liten periode. Skulle smertene mot formodning vedvare, ber vi deg ta kontakt med oss så finner vi en løsning på problemet.

Bestill time hos Eurodent i dag eller kontakt oss for mer informasjon.