Med tannimplantat kan du få nye tenner som varer livet ut. Tannimplantat er titanskruer som innsettes i kjeven for å erstatte én tann eller flere tapte tenner. Når kjevebeinet har grodd, setter man på en krone. Dette er en trygg metode som gir et naturlig resultat.

 

Hvis du mangler tenner kan vi erstatte disse med tannimplantat av fantastisk kvalitet til lave priser i Oslo, Trondheim og Bergen.

Hva er et tannimplantat?

Tannimplantater kan beskrives som kunstige tannrøtter formet som skruer. Når implantatet er festet til kjevebenet, blir det en solid base for en kunstig tann – en tannkrone. Tannkronen er tilpasset munnen din, og det vil være umulig å se at tannen ikke er din egen.

Den teknologiske fremgangen innen tannimplantanter de siste årene gjør at vi i Eurodent kan erstatte tapte tenner med alternativer som har et 100 % naturlig utseende, og som ikke fører med seg noe ubehag etter utført behandling

Kontakt oss for mer informasjon om tannimplantat.

Les også om All-on-4: revolusjonerende tannimplantater.

Hvor mye koster tannimplantat i Oslo?

Prisene på tannimplantat med krone (Nobel Replace) hos Eurodent Oslo finner du her. Du sparer mange tusen kroner hos oss sammenlignet med en vanlig norsk tannlege. Hvis du oppfyller kravene til å få Helfo-refusjon, kan opptil 80 % av utgiftene bli dekket.

Røntgen, kirurgisk oppdekking og anestesi kommer i tillegg, og avhenger av antallet implantater som settes inn samtidig.

Tannimplantat hos Eurodent Oslo

Fordelene med tannimplantat

Om du mangler tenner, finnes det en rekke alternativer for å erstatte det tapte. Tannimplantater eller broer er de to vanligste erstatningsmetodene for deg som mangler én eller to tenner. Velger du implantat framfor en bro, skånes tennene rundt for sliping. Så mange som mulig av dine egne tenner får være i fred. Dette medfører forbedret tannhelse og færre tannlegebesøk på sikt.

Ved tanntap er det mange som belager seg på helprotese eller delprotese. Tannproteser er ofte et økonomisk gunstig valg, men underkjevens form kan for mange være en utfordring. Noen vil oppleve at den nedre protesen beveger seg når de spiser eller snakker. I tillegg bruker proteser tannkjøttet som støtte, noe som kan forårsake irritasjon. Tannimplantater kan enten erstatte en protese helt, eller brukes sammen med protese for å minimere irritasjonen.

Når man taper tenner, og velger å erstatte de med proteser, øker sjansen til at beinet blir også tapt etter hvert. Når kjevebeinet ikke brukes, får den en tendens til å forsvinne. Det er derfor mange opplever etter flere år med proteser, at disse ikke lenger passer. Implantat-skruer stimulerer beinet på samme måte som egne tenner, og derfor beholder man eget bein så lenge man vil. Det er derfor også viktig å ikke utsette erstatning av tenner til altfor lenge. Hvis beinet må bygges opp, trenges det ekstra operasjon som tilfører ekstra kostnader.

Det er ingen tvil om at tannimplantater som regel har flere store fordeler sammenlignet med alternativene:

Noen kan føle at en manglende tann går utover utseendet, og enkelte kvier seg dessverre for å smile. Et skreddersydd tannimplantat gir deg smilet tilbake!

Ingen tilvenning

Velger du å gå for protese, må du gjennom en periode med tilvenning når du får den. Du kan oppleve å få gnagsår og mange ser på denne perioden som ubehagelig. Også tannimplantat har en tilhelingsperiode før det kan belastes, og i starten er det vanlig å oppleve nummenhet og hevelser. Ubehaget er riktignok mindre enn ved en protese.

Ingen festemidler eller tidkrevende rengjøring

Kravene til munnhygiene er de samme for tannimplantatet som for dine naturlige tenner. Du slipper altså å ta ut en protese, rense den og ha på festemidler. Ikke bare gjør dette hverdagen enklere, du slipper også å bli minnet på at tennene i munnen ikke er «dine egne».

Varer i mange år

Med en normal livsstil og normal slitasje kan et implantat vare en hel livstid. Dette gjør implantatbehandling til en engangsutgift.

Føles helt naturlig

En protese føles for mange som et fremmedelement og det oppleves som vanskelig å snakke rent. Tannimplantater gjør at du kan snakke akkurat som før.

Siden implantater ser ut og føles som dine egne tenner, er det mange som opplever å få økt selvtillit. Ikke bare er smilet ditt eget igjen; du trenger ikke lenger ta hensyn til dårlig munnhelse i hverdagen, og kan spise og drikke som alle andre.

Du får selvtilliten tilbake

Er det smerte ved tannimplantat? Og kan implantatet løsne?

Tannimplantat settes inn med lokalbedøvelse. Det betyr at du ikke kommer til å kjenne smerte under behandlingen. Fordi det er et kirurgisk inngrep, så er det vanlig å kjenne et lett ubehag i ettertid av å ha satt inn implantatene. Du vil få smertestillende fra tannlegen for dette. I tillegg vil du få antibiotika, for å hindre at det oppstår infeksjon.

Det er svært uvanlig med omfattende komplikasjoner etter tannimplantat, men det kan forekomme. Eksempler på mulig komplikasjoner er betennelse i vevet rundt implantatet (periimplantitt) som kan føre til bentap, og brudd på implantatet. Dette er imidlertid meget uvanlig, og forebygges gjennom god tannhelse og oppfølging hos tannlegen. I sjeldne tilfeller kan også noen oppleve at implantatet løsner, men dette lar seg fikse raskt.

Lider du av tannlegeskrekk? Eurodent tilbyr flere tjenester for pasienter som vegrer seg for å gå til tannlegen, både tannbehandling under narkose og anestesi med Quicksleeper 5.

Pass på dette rett etter implantatbehandling

 • Hevelser er normalt etter implantatkirurgi. Dette kan du forebygge ved å avkjøle stedet med en frossen grønnsakspose eller ispose inntullet i et håndkle.
 • De første syv dagene etter innsetting av implantatet må tennene pusses og munnen renses hver gang du har spist. Rens med et antiseptisk produkt som Curasept, Chlorhexamed, Corsodyl.
 • Unngå å komme borti såret med tungen, da dette kan forstyrre såret. Kamille-te anbefales for å fremskynde sårhelingen.
 • Unngå alkohol og sigaretter i en uke.
 • Unngå tunge løft og arbeid som gjør deg andpusten etter innsettingen av implantat. Smerte er individuelt: noen føler seg helt fine og kan gå rett på jobb, mens andre ønsker å være hjemme noen dager etter implantatkirurgi.
 • Unngå meieriprodukter i en uke. Det anbefales også å avstå fra sukker. Spis gjerne myk mat de første dagene.

Hvor lang tid tar det å sette inn implantat? Slik foregår behandlingen

Før behandling

Da tannimplantat er et relativt stort inngrep, er det viktig at det gjøres et godt stykke forarbeid. Eurodents eksperter ser på den overordnede munnhelsen og støttestrukturer som tannkjøtt og bein. Vi vil også gjøre en grundig evaluering og konsultasjon med røntgenbilder, og ved enkelte tilfeller tar avstøpning av kjeve og tenner allerede her. Det er også viktig at du opplyser om din generelle helse og eventuell bruk av medisiner. Basert på situasjonen din, vil tannlegen lage en behandlingsplan.

Vi vil også snakke med deg om hvordan behandlingen foregår, og hvorvidt du ønsker bedøvelse eller narkose. Du vil også få detaljert informasjon om hvordan du bør spise og drikke i forkant av inngrepet

Steg 1:

Din tannlege trekker tannen som skal erstattes og forbereder området på senere implantatbehandling. Du får en midlertidig tann mens du venter på at området skal bli klart for implantatet. Dette vil ta 3-6 måneder.

Steg 2:

Kirurgen vår setter inn tannimplantatet i samarbeid med tannlegen som skal påmontere implantatkronen. Stingene fjernes etter 7-14 dager. Implantatet skal gro i 3-6 måneder. I denne prosessen vokser kjevebenet sammen med overflaten av implantatet. Dette sikrer en solid base for det nye tannimplantatet, og fungerer således på samme måte som friske tenners tannrøtter.

Steg 3:

Påmontering av implantatkrone. Dette er et relativt lite inngrep hvor kirurgen åpner tannkjøttet for å eksponere implantatet. Det settes inn en helningsdistanse som former tannkjøttet. Etter 2-3 uker tar tannlegen avtrykk eller skann og bestiller kronen hos tanntekniker. Når det er klar, settes den på pass og ser ut som din egen tann.

Etter behandling

Etter behandlingen er det vanlig å oppleve noe ubehag. Dette kan komme i ulike former, men det vanligste er:

 • Hovenhet i tannkjøtt og ansikt
 • Blåmerker på hud og tannkjøtt
 • Smerte rundt tannimplantatet
 • Mindre blødninger

Det kan være behov for smertestillende eller antibiotika, og det vil være en fordel å i størst mulig grad holde seg til matvarer med lite tyggemotstand en kort periode.

Helfo-refusjon på tannimplantat

Helfo kan dekke opptil 80 % av utgiftene til tannimplantatbehandlingen. Hvor mye du kan få dekket avhenger av sykdomsbildet eller skaden, og avgjøres av Folketrygden.

Vi i Eurodent hjelper deg gjerne med søknaden til Helfo.

Les mer om stønad til tannbehandling på Helfo.no.

Du er i trygge hender hos Eurodent

Eurodents dyktige tannleger har forståelse for at det å sette inn ett eller flere tannimplantater kan føles som et stort inngrep, til tross for at det er rutine for oss. Derfor er vårt hovedfokus at du skal ha det bra både under og etter behandling.

Våre kirurger har lang erfaring og vet hva som skal til for at implantatbehandlingen blir så behagelig som mulig. Moderne teknologi sørger for at implantatet blir perfekt tilpasset din kjeve, noe som gjør selve inngrepet effektivt og nøyaktig. Blant våre fornøyde pasienter, finner du Terje Kleppan:

– Jeg opplevde behandlingen som veldig profesjonell og merket meg god hygiene og at de tok vare på meg. Jeg fikk alle viktige beskjeder som jeg måtte følge etter inngrep, sier Terje.

Bestill din time i dag eller ta en prat med oss om tannimplantater.

  Bestill tannlegetime
  CAPTCHA