Tannimplantat er titanskruer som innsettes i kjeven for å erstatte én tann eller flere tapte tenner. Etter at kjevebeinet har grodd, kan man sette på en krone. Innsetting av tannimplantater er i dag en trygg metode, og en erstatning for vanlige tenner som i mange tilfeller varer livet ut.

Hvis du mangler tenner kan vi erstatte disse med tannimplantat av fantastisk kvalitet til lave priser i OsloAltaTrondheim og Bergen.

Hva er et tannimplantat?

Tannimplantater kan beskrives som kunstige tannrøtter formet som skruer. Når implantatet er festet til kjevebenet, blir det en solid base for en kunstig tann – en tannkrone. Tannkronen er tilpasset munnen din, og det vil være umulig å se at tannen ikke er din egen.

Mange opplever det å miste en tann som dramatisk, men et tannimplantat gir deg smilet tilbake. Selv om de rundt deg sannsynligvis ikke legger merke til det, er det slett ikke uvanlig å bli litt selvbevisst når man har mistet én eller flere tenner. Den teknologiske fremgangen innen tannimplantanter de siste årene gjør at vi i Eurodent kan erstatte tapte tenner med alternativer som har et 100 % naturlig utseende, og som ikke fører med seg noe ubehag etter utført behandling.

Kontakt oss for mer informasjon om tannimplantat!

Hvor mye koster tannimplantat i Norge?

Pris på tannimplantat med krone (Nobel Replace) hos Eurodent Oslo er fra 20.142,- kroner. Du sparer nesten 6.000 kroner sammenlignet med en vanlig norsk tannlege. Hvis du oppfyller kravene til å få Helfo-refusjon, kan opptil 80 % av utgiftene bli dekket. Røntgen, kirurgisk oppdekking, anastesi kommer i tillegg, og avhenger av antallet implantater som settes inn samtidig.

Tannimplantat hos Eurodent Oslo

Hva er fordelene med tannimplantat?

Om du mangler tenner, finnes det en rekke alternativer for å erstatte det tapte. Tannimplantater eller broer er de vanligste erstatningsmetodene for deg som mangler én eller to tenner. Hvis du velger tannimplantat framfor en bro, skånes tennene rundt for sliping. Da så mange som mulig av dine egne tenner får være i fred, betyr det en forbedret tannhelse og færre tannlegebesøk på sikt, enn det som kan være tilfellet ved en bro. En bro er ofte et godt alternativ dersom tilstøtende tenner allerede har eller trenger kroner. Om tennene rundt er friske, er derimot en bro ikke å anbefale: En bro forutsetter at tilstøtende tenner krones, noe som betyr en svekkelse av i utgangspunktet friske tenner.

Ved betydelig eller fullstendig tanntap, er det mange som belager seg på proteser. Tannproteser er ofte et økonomisk gunstig valg, men underkjevens form kan for mange være en utfordring og noen vil oppleve at den nedre protesen beveger seg når de spiser eller snakker. I tillegg bruker proteser tannkjøttet som støtte, noe som kan forårsake irritasjon. Tannimplantater kan enten erstatte en protese helt, eller brukes sammen med protese for å minimere irritasjonen. Det er ingen tvil om at tannimplantater som regel har flere store fordeler sammenlignet med alternativene:

Ingen tilvenning

Når du får en ny protese, må du gjennom en periode med tilvenning . Du kan oppleve å få gnagsår og mange ser på denne perioden som ubehagelig. Et tannimplantat har en tilhelingsperiode før det kan belastes og i starten er det vanlig å oppleve nummenhet og hevelser, men ubehaget er mindre enn ved en protese.

Ingen festemidler eller tidkrevende rengjøring

Kravene til munnhygiene er de samme for tannimplantatet som for dine naturlige tenner. Du slipper altså å ta ut en protese, rense den og ha på festemidler. Ikke bare gjør dette hverdagen enklere, du slipper også å bli minnet på at tennene i munnen ikke er “dine egne».

Tannimplantatet varer i mange år

Med en normal livsstil og normal slitasje kan et tannimplantat vare en hel livstid. Dette gjør implantatbehandling til en engangsutgift

Tannimplantat føles helt naturlig

En protese føles for mange som et fremmedelement og det oppleves som vanskelig å snakke rent. Tannimplantater gjør at du kan snakke helt rent og naturlig, akkurat som før.

Siden tannimplantater på ser ut, og føles som, dine egne tenner, er det mange som opplever å få økt selvtillit. Ikke bare er smilet ditt eget igjen, du trenger ikke lenger ta hensyn til dårlig munnhelse i hverdagen, og kan spise og drikke som alle andre.

Du får selvtilliten tilbake

Noen kan føle at en manglende tann går utover utseendet, og enkelte kvier seg dessverre for å smile. Et skreddersydd tannimplantat gir deg smilet tilbake!

Hvor mange tenner kan jeg erstatte?

Du kan implantere en tann, en hel kjeve, eller begge kjever – altså alle tennene.

Kan implantatet løsne?

Det er svært uvanlig med omfattende komplikasjoner etter tannimplantat. I sjeldne tilfeller kan noen oppleve at implantatet løsner, men dette lar seg fikse raskt.

Er det smerte ved tannimplantat?

Tannimplantatene settes inn med lokalbedøvelse. Det betyr at du ikke kommer til å kjenne smerte under behandlingen. Fordi det er et kirurgisk inngrep, så er det vanlig å kjenne et lett ubehag i ettertid av å ha satt inn implantatene. Du vil få smertestillende fra tannlegen for dette. I tillegg vil du få antibiotika, for å hindre at det oppstår infeksjon.

Lider du av tannlegeskrekk? Eurodent tilbyr flere tjenester for pasienter som vegrer seg for å gå til tannlegen, både tannbehandling under narkose og anestesi med Quicksleeper 5.

Hva må jeg passe på rett etter implantatbehandling?

Hevelser er normalt etter implantatkirurgi. Dette kan du forebygge ved å avkjøle stedet med en frossen grønnsakspose eller Ispose inntullet i et håndkle. Ikke legg is direkte på huden.

Tennene skal pusses, og munnen må renses hver gang du har spist. Dette må gjøres de neste 7 dagene etter innsetting av implantatet. Rens med et antiseptisk produkt som Curasept, Chlorhexamed, Corsodyl. 

Kamille-te anbefales for å fremskynde sårhelingen. Unngå å komme borti såret med tungen da dette kan forstyrre såret. 

Kan jeg røyke eller drikke alkohol etter tannimplantat?

Du må unngå alkohol og sigaretter i en uke.

Kan jeg jobbe normalt etter innsetting av implantat?

Unngå tunge løft og arbeid som gjør deg andpusten. Smerte er individuelt og noen føler seg helt fine og kan gå rett på jobb. Andre ønsker å være hjemme noen dager etter implantatkirurgi.

Hva slags mat skal jeg unngå?

Unngå meieriprodukter i en uke. Det anbefales også å avstå fra sukker. Spis gjerne myk mat de første dagene.

Her kan du lese mer om tannimplantat.


Hvor lang tid tar å sette inn implantat? Slik foregår behandlingen

Før behandling

Da tannimplantat er et relativt stort inngrep, er det viktig at det gjøres et godt stykke forarbeid. Eurodents eksperter ser på den overordnede munnhelsen og støttestrukturer som tannkjøtt og bein. Vi vil også gjøre en grundig evaluering og konsultasjon med røntgenbilder, og ved enkelte tilfeller tar avstøpning av kjeve og tenner allerede her. Det er også viktig at du opplyser om din generelle helse og eventuell bruk av medisiner. Basert på situasjonen din, vil tannlegen lage en behandlingsplan.

Vi vil også snakke med deg om hvordan behandlingen foregår, og hvorvidt du ønsker bedøvelse eller narkose. Du vil også få detaljert informasjon om hvordan du bør spise og drikke i forkant av inngrepet

Steg 1:

Din tannlege trekker tannen som skal erstattes og forbereder området på senere implantatbehandling. Du får en midlertidig tann mens du venter på at området skal bli klart for implantatet. Dette vil ta 3-6 måneder.

Steg 2:

Kirurgen vår setter inn tannimplantatet i samarbeid med tannlegen som skal påmontere implantatkronen. Stingene fjernes etter 7-14 dager. Implantatet skal gro i 3-6 måneder. I denne prosessen vokser kjevebenet sammen med overflaten av implantatet. Dette sikrer en solid base for det nye tannimplantatet, og fungerer således på samme måte som friske tenners tannrøtter.

Steg 3:

Påmontering av implantatkrone. Dette er et relativt lite inngrep hvor tannlegen åpner tannkjøttet for å eksponere implantatet. Kronen plasseres, før tannkjøttet lukkes igjen. 

Etter behandling

Etter behandlingen er det vanlig å oppleve noe ubehag. Dette kan komme i ulike former, men det vanligste er:

  • Hovenhet i tannkjøtt og ansikt
  • Blåmerker på hud og tannkjøtt
  • Smerte rundt tannimplantatet
  • Mindre blødninger

Det kan være behov for smertestillende eller antibiotika, og det vil være en fordel å i størst mulig grad holde seg til matvarer med lite tyggemotstand en kort periode.

Finnes det mulige komplikasjoner?

Komplikasjoner ved tannimplantat er sjeldent, men kan forekomme. Eksempler på mulig komplikasjoner er betennelse i vevet rundt implantatet (periimplantitt) som kan føre til bentap, og brudd på implantatet. Dette er imidlertid meget uvanlig, og forebygges gjennom god tannhelse og oppfølging hos tannlegen.

Kan jeg få Helfo-refusjon på tannimplantat?

Helfo kan dekke opptil 80 % av utgiftene til tannimplantatbehandlingen. Hvor mye du kan få dekket avhenger av sykdomsbildet eller skaden, og avgjøres av Folketrygden. Vi i Eurodent hjelper deg gjerne med søknaden til Helfo.

Les mer om stønad til tannbehandling på Helfo.no

Har du manglende kjevebein eller mangler flere tenner?

Da kan All-on-4 eller All-on-6 være riktig behandling for deg. Dette er en revolusjonerende ny behandling som gjør det mulig å  sette inn flere nye tenner raskt og effektivt, uten å måtte utføre en bentransplantasjon. Implantatene festes som hele broer på kun fire eller seks skruer, avhengig av behov. Resultatet både ser og føles ut som dine egne tenner.

Les mer: Nye faste tenner med All-on-4 og All-on-6

Les mer: All-on-4: Revolusjonerende tannimplantater

Hvorfor tannimplantat fremfor en bro?

Når du velger tannimplantat istedenfor tannbro, får du en løsning som gir naturlig og jevn stimulans til kjevebenet ved tygging. Dette fører til at resultatet blir fast og stabilt. Verdt å nevne er at implantat er mer kostbart, og det er flere behandlinger og lengre tilhelning enn ved bro. 

En bro er en erstatning for én eller flere tenner, som festes i friske nabotenner.

Du er i trygge hender hos Eurodent

Våre dyktige tannleger har forståelse for at det å sette inn ett eller flere tannimplantater kan føles som et stort inngrep, til tross for at det er rutine for oss. Derfor er vårt hovedfokus at du skal ha det bra både under og etter behandling. Våre tannleger har lang erfaring og vet hva som skal til for at implantatbehandlingen blir så behagelig som mulig. Moderne teknologi sørger for at implantatet blir perfekt tilpasset din kjeve, noe som gjør selve inngrepet effektivt og nøyaktig. Blant våre fornøyde pasienter, finner du Terje Kleppan:

– Jeg opplevde behandlingen som veldig profesjonell og merket meg god hygiene og at de tok vare på meg. Jeg fikk alle viktige beskjeder som jeg måtte følge etter inngrep, sier Terje.

Bestill din time i dag eller ta en prat med oss om tannimplantater. Telefonnummer: 21 06 66 66.

    Bestill tannlegetime    CAPTCHA