Tannregulering for barn brukes for å sikre en optimal tannstilling og et velfungerende tannsett. Tennene er mer bevegelige før man er ferdig med tenårene, og vi anbefaler alle foreldre å ta kontakt med oss med en gang når den offentlige tannhelsetjenesten sier at barnet ditt har behov for tannregulering. 

Eurodent i Oslo tilbyr tradisjonell tannregulering til barn, med metall- eller porselensklosser, i tillegg til usynlig tannregulering.

Hvorfor trenger barnet mitt tannregulering?

Tannregulering brukes når barnet må rette opp en eller flere tenners plassering, når nye tenner ikke kommer frem av seg selv, de har feil i bitt og kjevefunksjon, eller om de har et problem med talefunksjon på grunn av tennenes plassering. Tannregulering kan også forebygge tannskader hos barnet.

Når bør barn starte med tannregulering?

Når man bør starte med regulering avhenger av alvorlighetsgrad og årsaken til forskyvningen av tennene. Normalt bør man starte når barnet har mistet de fleste av melketennene, og de nye voksne tennene har kommet ut. Dette varierer fra barn til barn, så en spesifikk alder er vanskelig å si, men normalt mellom 8 til 14 år. 

Bestill time hos vår kjeveortoped i dag for tannregulering. 

Dette gjør reguleringstannlegen

Først kommer dere til en konsultasjon med vår kjeveortoped som tar røntgen og lager en behandlingsplan i samarbeid med dere. Dere får en pris på hele behandlingen og en oversikt over hva dere skal ha refundert fra Helfo. Vi ordner søknaden. Dere betaler kun egenandel.

Reguleringen produseres og limes på barnets tenner. Dere får også en tidsplan for når reguleringen skal justeres.

Hva kan barnet mitt spise når det har tannregulering?

De kan spise alt de er vant til, men vi anbefaler å være forsiktig med seig mat som kan sette seg fast, eller hard mat som kan få fester til å løsne og bøye strenger. Man bør holde seg unna hard mat som karameller og harde grønnsaker som gulrot. Dette kan få strenger eller klosser til å løsne, og krever ekstra besøk hos tannlegen. 

I dagene etter stramming kan tennene føles litt ømme, og noen kan få munnsår. Da vil myk mat og suppe være behagelig, og noe kaldt kan føles lindrende. Man får også en liten boks med voks som man kan legge utenpå klossene for å unngå sår i munnen og for å unngå ubehag de første dagene. 

Helfo-refusjon ved tannregulering hos barm

Beløpet du får dekket beregnes ut fra takster og avhenger av bittavvikets alvorlighetsgrad:

  • Gruppe A «svært stort behov» får 100 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe B «stort behov» får 75 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe C «klart behov» får 40 prosent dekning etter honorartakstene.

For familier med flere enn ett barn som oppfyller vilkår for stønad til regulering, gis det stønad etter høyere prosentsats fra og med det andre barnet. Vi ordner søknaden, du betaler bare egenandelen.

Ekstra viktig med god tannhygiene når man har tannregulering

Tannpuss og munnhygiene blir noe vanskeligere når man har tannregulering. Det er derfor ekstra viktig at man bruker litt mer tid, og er svært nøye så man ikke får andre problemer mens man regulerer tennene. Det kan samle seg matrester og bakterier i reguleringen, som raskere kan føre til hull og betennelse i tannkjøttet.

Slik opprettholder du god tannhygiene med regulering

Som forelder er det viktig å følge ekstra nøye med på at barnet opprettholder god munnhygiene når tennene reguleres. Husk at alle tennenes flater skal pusses, og bruk fluor daglig. Puss godt rundt tannreguleringen, og bruk gjerne en liten solobørste for å komme til mellom strengene. Du kan fint bruke elektrisk tannbørste selv om du har tannregulering. Skyll gjerne munnen med vann etter hvert måltid for at matrester ikke blir sittende fast. 

For familier med flere enn ett barn som oppfyller vilkår for stønad til regulering, gis det stønad etter høyere prosentsats fra og med det andre barnet. Vi ordner søknaden, du betaler bare egenandelen.

Usynlig tannregulering

Hos Eurodent Oslo tilbyr vi usynlig tannregulering med skinner. Denne reguleringen kommer i tre varianter:

  • Easy: for problemer i kun én kjeve, hvor 1-2 tenner må settes på plass. Opptil 10 skinner (aligners), ca. 6 måneders varighet
  • Medium: mindre anomalier i begge kjever, med opptil 22 skinner (aligners), 8-10 måneders varighet
  • Complete: for vanskelige situasjoner, med opptil 50 skinner (aligners), 1,5 års varighet

Les også vår artikkel om ulike typer tannregulering for barn og voksne.

Prislister for tannregulering

Våre priser finner du her.

  • Vi gir prisgaranti på tannregulering i Oslo

Alle priser er oppgitt i norske kroner og med forbehold om endringer.

Reguleringstannlege åpent utenom arbeidstid med rimelige priser

Vi har rimelige priser, åpent utenom arbeidstid og ligger sentralt i Oslo. Du finner oss i Akersgata 16

Bestill time for barnet ditt hos vår kjeveortoped! Telefonnummer: 21 06 66 66

Vanlig konsultasjon hos Eurodent i Oslo koster 895,- kr.