Moderne teknologi for tannrens

Når du renser tennene dine hos vår tannpleier, får du fjernet plakk og tannstein. En tannrens kan også fjerne noe av misfarging som kan stamme fra for eksempel, kaffe, te, vin og tobakk.

Hvorfor skal jeg rense tennene?

Tannrens er nødvendig for at du skal opprettholde en god munnhygiene og sunne tenner. Tannrens behandler og forhindrer bakterielle opphopninger i munnen din, og forebygger tannsykdommer. Hvis du sørger for å ta en jevnlig tannrens hos tannpleieren vår, vil ikke bakterier hope seg opp og danne plakk.

Hva kan skje, hvis jeg ikke får renset tennene?

Hvis det får danne seg plakk på tennene dine kan det utvikle seg til betennelse i tenner, tannkjøtt og gom. Tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies.

Hvordan skjer en tannrensing?

Tannpleieren vår vil først gjøre en grundig undersøkelse av munnen og tennene dine, før de blir renset for belegg og plakk. Moderne utstyr, som vann under trykk og ultralyd, har i stor grad erstattet de mekaniske instrumentene man brukte tidligere, og gjort tannrens til en mye mer behagelig opplevelse. Til slutt får du en grundig puss av alle tennene dine og går ut igjen med en ren og frisk munn.

Hva kan jeg selv gjøre mellom tannrensingene?

Du kan selv opprettholde en god munnhygiene ved å pusse tennene dine minst to ganger om dagen, og bruke tannpirker og tanntråd, gjerne etter måltider.

Plakk- og tannsteindannelse kan du forebygge på denne måten:

  • Mat og drikke: Unngå mange mellommåltider og syrlige eller sukkerholdig matvarer.
  • Pusse tenner: Sørg for å pusse tennene dine, helst etter hvert måltid. Bruk tannstikkere og tanntråd like ofte.
  • Konsultasjon: Gå til tannpleier og få tannrens minst en gang i året.

Les mer om tannstein her.

Hvor ofte bør jeg få renset tennene?

Behovet for tannrens avhenger av formen og posisjonen på tennene dine, og hvor nøye du er med munnhygienen. Noen velger å få en tannrens 3-4 ganger i året. Andre nøyer seg med tannrens en gang per år. Vår tannpleier vil kunne fortelle deg hvor ofte tannrens er nødvendig for dine tenner. 

Ring for time hos vår tannpleier i Oslo! Telefon 21 06 66 66.