Puss av helprotese, også kalt gebiss

En helprotese kan være den beste løsningen for deg dersom du mangler tenner,  eller trenger å få dem fjernet. Et annet, mindre faglig begrep man bruker om denne formen for tannerstatning, er gebiss.

Priser for helprotese

Her har du en oversikt over våre priser. Du sparer flere tusen kroner sammenliknet med veiledende, gjennomsnittlig pris hos øvrige tannleger. Vi ønsker å gi deg den beste tannbehandlingen til den beste prisen. Bestill time for delprotese hos Eurodent Trondheim i dag.

Hva er en helprotese?

En helprotese er akrylplate med påmonterte kunstige tenner i samme materiale. Det er også mulig å få en metallbase. Akrylplaten tilpasses munnen slik at den skal sitte best mulig og være komfortabel å bruke. Helprotesen fungerer godt for deg som mangler alle tennene, eller har behov for å få alle tennene erstattet. Dersom du bare mangler noen tenner, kan en delprotese være en god alternativ løsning.

Sterke tenner

Etter tilvenningsperioden vil helprotesen ha samme funksjon som vanlige tenner. Materialet tennene og basen er laget av, er sterkt og kan brukes til å tygge all slags mat. I tillegg vil fargene på materialet tilpasses de fargene en naturlig munn og tenner har, slik at det ikke vil se unaturlig ut.

Tilvenningsperioden

I tilvenningsperioden vil man kjenne noe ubehag når helprotesen er i bruk. Man kan blant annet oppleve økt spyttproduksjon og noe brekningsfornemmelse. Dette vil gå seg til etterhvert som du og kroppen venner seg til protesen.

Rengjøring og oppbevaring

En helprotese må rengjøres på samme måte som naturlige tenner, 1–2 ganger om dagen. Helprotesen kan vaskes utenfor munnen, gjerne holdt over vasken slik at man unngår å kunne skade protesen ved å miste den i gulvet. Deretter rengjør du ganen, gommene og tungen din med en mild tannbørste.

Om natten kan helprotesen oppbevares i et glass med vann med en teskje natron, slik at den holdes fuktig. Det kan være fordelaktig å sove uten protesen om natten, men dersom det skulle være ønskelig er det mulig for deg å sove med protesen. Da er det imidlertid svært viktig at renholdet gjøres grundig og nøye.