Tannregulering for barn i Trondheim

Tannregulering for barn er en vanlig behandling ved feil i tannstilling eller kjevefunksjon. Hos vår klinikk i Trondheim vil ditt barn kunne få den beste og mest effektive behandlingen ved hjelp av vår kjeveortoped og behandling med tradisjonell regulering. 

Behandlingens forløp

Vår kjeveortoped vil med utgangspunkt i konsultasjon og røntgen utarbeide en behandlingsplan tilpasset barnets behov. Du vil motta oversikt over pris på behandlingen, inkludert informasjon om hva som kan refunderes. Vi tar oss av søknaden til Helfo.

Når må et barn ha tannregulering?

Tannregulering kan være nødvendig når det har oppstått feil eller skader i tannstillingen, eller hvis nye tenner ikke kommer fram når de skal. Regulering kan også være nødvendig hvis bitt- eller kjevefunksjon er nedsatt på grunn av ujevn tannstilling, eller ved problemer med tale grunnet tennenes plassering. 

Hvor lenge må barnet ha tannregulering?

Behandlingstiden for å regulere og rette på tenner kan variere basert på barnets behov og situasjon. Man kan regne med at det tar 2 år i snitt før tannstillingen er rettet opp. 

Hva kan barnet spise når de bruker tannregulering?

Barn kan spise det de spiser vanligvis, men vi vil anbefale å være forsiktig med mat som er seig eller som lett kan sette seg fast. Hard mat som kan få fester til å løsne eller bøye strenger bør man også være varsom med. Eksempler kan være gulrøtter, karameller og nøtter.

Usynlig tannregulering

Hos Eurodent Trondheim tilbyr vi usynlig tannregulering med skinner. Tannreguleringen kommer i tre varianter:

  • Easy: for problemer i kun én kjeve, hvor 1-2 tenner må settes på plass. Opptil 10 skinner (aligners), ca. 6 måneders varighet
  • Medium: mindre anomalier i begge kjever, med opptil 22 skinner (aligners), 8-10 måneders varighet
  • Complete: for vanskelige situasjoner, med opptil 50 skinner (aligners), 1,5 års varighet

Refusjon og støtte fra Helfo

Barn får refusjon fra Helfo for behandling med tannregulering. Hos oss vil du få hjelp med søknad, og trenger kun å betale egenandel. 

Beløpet som dekkes av Helfo beregnes ut fra takster og avhenger av bittavvikets alvorlighetsgrad:

  • Gruppe A «svært stort behov» får 100 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe B «stort behov» får 75 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe C «klart behov» får 40 prosent dekning etter honorartakstene.

For familier med flere enn ett barn som oppfyller vilkår for stønad til regulering, gis det stønad etter høyere prosentsats fra og med det andre barnet. 

Prislister for tannregulering

Her finner du en oversikt over våre priser for tannregulering. Husk også at vi gir prisgaranti på tannregulering på Eurodent Trondheim.

Trenger ditt barn behandling med tannregulering?

Kontakt oss her for konsultasjon med vår kjeveortoped. Eller ring oss på nummer: 73 49 17 77