En tannrens hos vår tannpleier fjerner plakk og tannstein fra tennene dine. Tannrens kan også redusere misfarging som fra for eksempel, kaffe, te, vin og sigaretter.

Hvorfor er det viktig med tannrens?

Tannrens hjelper deg å opprettholde en god munnhygiene og sunne, sterke tenner. Tannrens forebygger bakterielle opphopninger og tannsykdommer. En jevnlig tannrens hos tannpleieren vår, vil hindre bakterier i å hope seg opp i munnen din og danne plakk.

Hva kan skje, hvis jeg ikke går til tannrens?

Hvis plakk får danne seg uforhindret på tennene dine, kan det utvikle seg til betennelse i både tenner, tannkjøtt og gom. En profesjonell tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies.

Hvordan gjør tannpleieren en tannrens?

Tannpleieren vår vil først undersøke munnen din grundig, før tennene blir renset for belegg og plakk. Moderne utstyr har erstattet mange av de mekaniske instrumentene vi brukte tidligere, og gjort tannrens til en mer behagelig opplevelse. Mye av plakket kan fjernes med vann under trykk og ultralyd, noe som ikke fører med seg ubehag for deg. Når rensingen er unnagjort får du en grundig puss av alle tennene dine. Resultatet er en ren og frisk munn.

Hva kan jeg selv gjøre for å få god munnhygiene?

God munnhygiene kan du opprettholde ved å pusse tennene dine minst to ganger daglig, og bruke tannpirkere og tanntråd etter måltider.

Plakk- og tannsteindannelse kan forebygges:

  • Unngå mange mellommåltider og reduser syrlige eller sukkerholdig matvarer til et minimum.
  • Tannpuss: Puss tennene dine ofte, helst etter hvert måltid. Bruk tannstikkere og tanntråd når du har spist.
  • Konsultasjon: Gå til tannpleier og få tannrens minst en gang i året.

Hvor ofte bør jeg gå til tannrens?

Formen og posisjonen på tennene dine er avgjørende for hvor lett det dannes belegg. I tillegg er det avgjørende med gode rutiner for munnhygiene. Noen velger å gå til tannrens 3-4 ganger i året, mens andre synes det er nok med en gang per år. Tannpleieren vil kunne si noe om hvor ofte tannrens er nødvendig for dine tenner.

Bestill time hos vår tannpleier for tannrens i Trondheim her.