21 06 66 68 Bestill time
Vi trekker visdomstenner hos Eurodent.

Trenger du å trekke tenner? Velg mellom behandling i Norge eller Budapest, eller velg en kombinasjon. I Budapest får du trygg behandling, til lavere priser. 

En visdomstann gjør sjeldent skade, med mindre du plages med den. Har du betennelse eller hevelse i tannkjøttet, kan dette bli svært smertefullt, og du bør oppsøke tannlegen. 

Du bør trekke visdomstannen din om du opplever noe av dette: 

  • Du har betennelse i tannkjøttet
  • Det er hull i visdoms- eller nabotannen
  • Du har en «lomme» mellom visdoms- og nabotannen. Dette blir et oppsamlingssted for bakterier og fører raskt til betennelse og andre plager. 
  • Om visdomstannen plager nabotannen
  • Om du får en cyste rundt visdomstannen. Disse cystene er helt ufarlige, men kan ødelegge for tannstillingen. 

Når du må trekke en tann vil tannlegene bruke lokalbedøvelse. Du kjenner ingen smerte. En normal tanntrekking går raskt og uten ubehag i etterkant. 

Vanlig trekking tann

Vanlig trekking av visdomstann hos tannlegen er normalt en smertefri og rask affære. Du får bedøvelse og merker ingenting. Du kan oppleve moderate smerter når bedøvelsen går ut, og i et par dager etterpå. Vanlige smertestillende fungerer fint. 

De fleste føler seg helt fine etter tanntrekking, men smerte er individuelt og noen er mest komfortable med å holde seg hjemme en dag eller to. 

Hos Eurodent i Budapest er du i trygge hender, og vi sørger for å utføre trekningen på mest skånsom måte. 

Kirurgisk fjerning av visdomstenner

I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å trekke tenner. Det gjelder spesielt for visdomstenner som mange opplever å få problemer med. Da får du time hos vår oralkirurg. Han er spesialist på fjerning av tenner som ikke kan trekkes på vanlig måte.

Når du må trekke visdomstenner ved hjelp av kirurgi, vil HELFO dekke deler av tannbehandlingen. Vi bistår deg med refusjons-papirene. 

Gjør det vondt å fjerne tenner kirurgisk?

Du får lokalbedøvelse under inngrepet, og vil ikke merke noen ting. Å fjerne tannen kirurgisk innebærer et inngrep i kjevebenet, og det er derfor normalt å oppleve smerter de første dagene etter operasjonen. Mange opplever hevelser, og noen får blåmerker på kinnet. Det kan også være vanskelig å spise de første dagene etter inngrepet. 

Smertene i dagene etterpå lindres av medisiner du får av oss etter behandlingen.

Er du engstelig, kan du gjerne ta kontakt på forhånd for en prat rundt dine bekymringer. Vi bistår deg gjennom hele prosessen, og sørger for at du føler deg trygg og ivaretatt. 

Etter kirurgisk fjerning av visdomstann:

  • Unngå mat, drikke og å skylle munnen de tre første timene
  • Behold gaskompressen over såret i 30 minutter etter behandlingen
  • Når du merker at bedøvelsen forsvinner, kan du gjerne ta smertestillende for å unngå ubehag
  • Legg gjerne en ispose mot kinnet i 15 minutter for å redusere hevelse

Tannlegen vil gi deg gode instrukser og råd for de neste dagene. 

Trekking av tenner i Budapest

Ta gjerne kontakt med din ønskede klinikk i Norge, OsloAltaTrondheim eller Bergen, for å diskutere tannbehandling i Budapest. 

Vi tar første konsultasjon og legger en behandlingsplan for deg her hjemme, slik at alt er klart når du reiser ned. 

Kontakt vår pasientkoordinator hele dagen på telefonnummer 454 32 017.