Vi har normalt 14 tenner i en kjeve, tilsammen 28 oppe og nede. Hvis du ønsker å spare noen kroner, vil det gå helt fint å tygge all slags mat om du bare har 10-12 tenner i hver kjeve. Når du skal gjøre en så stor behandling, kan du få sterkt reduserte priser om du velger tannklinikken vår i Budapest.

Implantater med 12 eller 14 porselenskroner

Forberedende behandling

Først trekker vi det du eventuelt har igjen av tenner og røtter i kjeven som skal ha nye tenner. Tannlegen gir deg en midlertidig protese, som du kan bruke mens sårene etter trekkingen gror. Det vil ta 3-6 måneder før alt er grodd ordentlig.

Implantatkirurgi hos Eurodent

Når alle sårene er grodd, setter oralkirurgen inn 6 eller 8 implantater som de nye tennene dine skal festes i. Det blir opptil 16 implantater til sammen hvis du skal ha 14 nye tenner i hver kjeve. Hvis du skal ha en bro med 12 tenner i hver kjeve, blir det opptil 12 implantater, og 4 implantater i hver kjeve hvis du nøyer deg med 10 tenner på protesen. Det kan bli noe hevelse i tannkjøttet etter operasjonen. Det vil gå 4-6 måneder før du er klar til å sette inn de nye tennene dine. I denne perioden kan du bruke den midlertidige protesen du har fått.

Porselensbroen skal settes inn

Tannteknikerne våre lager nye tennene dine samtidig som du venter på at sårene skal gro. Når alt er klart vil tannlegen feste broen i implantatene dine. De nye tennene sitter der permanent, og skal ikke taes ut og inn. Du bruker tennene dine på vanlig måte, og pusser dem som du pleier.

Bedøvelse og smerter som kan forekomme

All behandling hos Eurodent skjer under god lokalbedøvelse, og du vil ikke kjenne smerte. I dagene etter behandlingen, kan det bli ømt. Du får smertestillende medisiner av tannlegen, for å unngå ubehag. Du skal også ta antibiotika en periode for å forebygge infeksjoner.

Grafisk fremstilling av tannimplantater

Hva må jeg tenke på rett etter implantatkirurgi?

Hevelser i tannkjøttet rundt implantatet er normalt etter innsettingen. Dette kan du lindre ved å avkjøle stedet med en frossen grønnsakspose eller ispose inntullet i et håndkle.

Slik pusser- og renser du munnen etter å ha fått implantater

Tennene skal pusses nøye, og munnen bør renses hver gang du har spist i minst 7 dager etter operasjonen. Du kan rense med et antiseptisk produkt som Curasept, Chlorhexamed, Corsodyl, som du får kjøpt på apoteket.

Kamille-te er anbefalt for å få sår til å gro raskest mulig. Unngå å pirke borti såret med tungen da det kan bli irritert av for mye berøring.

Kan jeg røyke eller drikke etter innsetting av tannimplantat?

Du må avstå fra alkohol og sigaretter i en uke.

Kan jeg gå på jobb etter innsetting av implantat?

Tunge løft og arbeid som gjør deg andpusten, bør du være forsiktig med. Noen føler seg helt fine og kan gå rett på jobb etter operasjonen. Andre synes det er best å være hjemme noen dager etter implantatkirurgi. 

Hva slags mat skal jeg holde meg unna?

Unngå meieriprodukter i en uke. Vi anbefaler også å redusere sukkerinntaket så mye som mulig. Spis noe som er mykt de første dagene. 

Kontakt Eurodent Trondheim i dag, for en uforpliktende prat rundt nye implantater.