Når du får behandlet et hull i en tann, blir det laget en fylling av et hvitt komposittmateriale. Slik blir restaureringen etter hull og kariesproblemer, usynlig. Tidligere brukte man amalgamfyllinger for å lage fyllinger, men fra 2008 ble det forbud mot å lage nye fyllinger av dette stoffet.  I dag brukes det komposittfyllinger, som gir et bedre og mer holdbart resultat enn amalgam. Dessuten slipper du de svarte fyllingene i munnen.

Slik reparerer vi hull i tenner

Når vi skal reparere et hull,  renser vi først bort alle tegn til karies rundt hullet i tannen. Tannsekretæren lager en fylling som tannlegen din bruker til å tette igjen hullet. 2 timer etterpå kan du spise som normalt.

I noen tilfeller, kan nerven i tannen ha blitt betent, og da må tannen rotfylles.

Trenger du en rotfylling? Bestill time hos Eurodent Trondheim i dag.

Rotfylling av tenner

Eurodent utfører rotfylling med moderne teknikk som gjør inngrepet smertefritt. Nerven i tannen din blir fjernet, og betennelsen som forårsaker tannpinen blir borte. Du vil aldri få tannverk igjen i en tann der nerven er fjernet.

Når må jeg ha rotfylling?

Når bakterier har kommet seg inn til nerven i tannen din og forårsaket en infeksjon eller betennelse, må du ha rotfylling. Når nerven blir betent, dør den. En slik betennelse kan spre seg langs hele kjevebenet i gi store smerter hvis du ikke får hjelp til å stanse det.

Noen kan ha fått betennelse i kjevebenet uten å kjenne det. I slike tilfeller kan tannlegen se spredningen av betennelsen på røntgenbilder.

Når en betennelse har spredt seg trenger du også rotfylling, selv om du ikke har smerter. Hvis ikke dette blir behandlet kan du få cyster og infeksjon i bihulene.

Bestill time hos Eurodent i Trondheim i dag. Vi har kvelds- og lørdagsåpent, og rimelige priser.

Hvordan foregår en rotfylling?

En rotfylling utføres i to omganger. Først borres det gjennom tannen din, og renses for karies. De infiserte nervene fjernes med et spesielt instrument, og nervekanalene spyles med bakteriedrepende middel. Tannlegen legger inn et bakteriedrepende middel, og gir deg en midlertidig fylling. Den midlertidige fyllingen og det bakteriedrepende middelet, skal sikre at infeksjonen stoppes før tannen blir fylt igjen permanent.

To ganger hos tannlegen ved rotfylling

Grafisk fremstilling av rotfylling

Ved neste behandling, skal det undersøkes at infeksjonen er gått tilbake slik den skal. Når det er konstatert, fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir spylt med bakteriedrepende middel en gang til. Nå får du en permanent fylling, laget av hvitt komposittmateriale. Røttene dine er heretter beskyttet mot nye infeksjoner.

Ingen smerte under behandlingen

Du får god bedøvelse slik at du ikke skal kjenne noen form for smerte under rotfyllingen.

Hva koster en rotfylling?

Prisen på en rotfylling avhenger av hvor stort hullet er og hvor mye infeksjonen har spredd seg. Her finner du en oversikt over de forskjellige prisene våre og hvis du er usikker så ta kontakt med oss. Velger du de dyktige tannlegene hos Eurodent, vil du kunne spare ca 1.000 kroner sammenlignet med gjennomsnittsprisene hos andre tannleger.

Trenger du en rotfylling? Ring Eurodent på vårt sentralbord 45 26 88 00 eller bestill din time her.