Utstyr til tannbleking

Få hvitere tenner på to timer!

Hvis du ønsker deg hvite tenner, er tannbleking løsningen. Våre tannleger hos Eurodent i Oslo utfører blekingen på en trygg og sikker måte.

Tannbleking er tryggest hos tannlegen

Hvis du ikke passer på kan kjemikaliene som bleker tennene skade tannkjøttet ditt, noe fører til smerter og dyre tannlegebesøk. Derfor er det best å velge en profesjonell til å gjøre jobben.  Mange tenker nok at hjemmebleking er mer praktisk, men faktum er at dette tar betydelig lengre tid enn klinikkbleking. Når du skal bleke tennene, er det altså både tryggest og praktisk å gjøre det hos tannlege.

Ising i tennene er ikke en uvanlig bivirkning av tannbleking. Om du plages av av dette i daglige, bør du vente med tannblekingen til isingen er behandlet, og vi anbefaler alle å få undersøkt om tennene tåler blekingen.

Les mer om hvorfor tannbleking er tryggere og mer effektivt hos tannlegen.

Slik utføres tannbleking

Vi har faste prosedyrer som sørger for et optimalt resultat når du skal bleke tenner, samtidig som tenner og tannkjøtt skånes.

1. Grundig rens

Tennene dine renses grundig for at blekemiddelet skal komme i direkte kontakt med emaljen som skal behandles. Tannpleieren undersøker nøye om det er tegn til karies eller annet som må ordnes før blekingen kan utføres. Dere blir enige om en time til tannblekingen. {“level”:3} –>

2. Utføres av profesjonelle med moderne teknologi

Tannblekingen med Zoom! utføres av vår tannpleier. Materialer som er spesielt laget til formålet, legges på for å beskytte leppene og tannkjøttet ditt.

Tannpleieren påfører blekemiddel på tennene dine. Zoom! blekelampe rettes inn mot områdene som skal blekes.

Lyset og blekemiddelet fungerer sammen for å penetrere tenner og bryte opp flekker og misfarging. Du ligger med dette på i 15 minutter mens lampen aktiverer blekegeleen.

3. To timer til et hvitt smil

Så fjerner vi blekemiddelet og legger på nytt lag. Denne prosedyren gjentas 3 ganger à 15 minutter.

Tennblekingen er ferdig. Du trenger ca to timer til behandlingen. Etter blekingen må du unngå drikke, som vin, kaffe osv. Dette vil bidra til at du beholder den nye fargen så lenge som mulig.

Eurodent tilbyr også hjemmebleking. Kontakt oss for en prat om hva som passer best for deg.

Tannbleking infographic

Må jeg gjenta tannblekingen?

Det opplevde behovet for tannbleking er høyst subjektivt, og det er slett ikke sikkert at andre legger merke til at tennene dine har blitt en liten nyanse gulere. Mange utfører likevel tannbleking med jevne mellomrom for å holde tennene hvite, mens for andre holder det med litt kunnskap om hva som forårsaker misfarging i tenner, for å holde tannblekingen til et minimum.

Behovet som oppleves for å bleke tennene er høyst individuelt og det kan derfor være lurt å sammenligne smilet ditt med gamle bilder. Det er slett ikke sikkert tennene dine har blitt så gule som du tror!

Derfor blir tennene gule

Barnetenner er vanligvis hvitere enn de tennene som kommer frem senere. Når vi blir eldre, blir tennene gjerne mørkere, gule eller misfarget. Dette er en av grunnene til at mennesker med hvite tenner ofte ser yngre ut.

Når behovet for tannbleking melder seg, kan det være fint å se litt på de ulike grunnene til at tennene ble misfarget i utgangspunktet, slik at det ikke blir nødvendig med gjentatte behandlinger.

Akkurat som det finnes en rekke metoder for tannbleking, er det også flere årsaker til misfargede tenner. Hovedårsakene til mørkere tenner er genetikk og enkelte matvarer,  i tillegg til at tennene har en tendens til å bli mørkere når vi blir eldre. Når det gjelder misfarging av tenner, skiller vi gjerne mellom intern og ekstern misfarging.

Intern misfarging er dreier seg om endringer i emaljen og tannbenet, Årsaker til denne misfargingen inkluderer bruk av antibiotika som barn, utviklingsforstyrrelser, tannråte og traumer påført tannen.

Ekstern tannmisfarging er forårsaket av faktorer utenfor kroppen, hovedsakelig mat, drikke og tobakk. Vanlige syndebukker er røyking, kaffe, te og en rekke matvarer.

Se de siste verkene våre

    Kontaktskjema

    Feltet må fylles ut.


    Feltet må fylles ut.


    CAPTCHA