Grafisk fremstilling av rotspissamputasjon

Vi har et hulrom med nerver og blodkar inne i tennene, kalt pulpa. Når et hull i en tann går ned i pulpa, kan det i noen tilfeller være vanskelig å få leget infeksjonen ved hjelp av rotfylling. Da er rotspissamputasjon en god løsning.

Hva er rotspissamputasjon?

Oralkirurgen vil lage et lite snitt i tannkjøttet ditt for å komme til på rotspissen av tannen. Deretter fjerner han rotspissen der betennelsen sitter, og smertene dine blir borte. Du får sydd noen få sting som skal taes ut etter rundt en uke.
God lokalbedøvelse gjør for at du ikke kjenner smerter under inngrepet.

Hvordan vil det føles etter rotspissamputasjon?

Når bedøvelsen avtar etter 3-4 timer, kan du kjenne dunking i området rundt der rotspissen har vært. Tannlegen gir deg smertestillende medisiner som du kan bruke til å lindre dette.

Det er lurt å unngå hardt fysisk arbeid, trening og liknende i de første dagene etter operasjonen.

Kontroll etter 6-12 måneder

Når såret har grodd skikkelig, kommer du til tannlegen til kontroll. Det tar vanligvis 6-12 måneder. Tannlegen tar nye røntgenbilder og undersøker deg grundig for å være sikker på at alt er i orden.

Pris for rotspissamputasjon

Prisen for rotspissamputasjon vil variere. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

En rotspissamputasjon kan høres skummelt ut, men hos Eurodent i Trondheim er du i gode hender. Våre dyktige medarbeidere sørger for at du blir tatt godt vare på, og du vil få gode råd til hvordan du bør forholde deg til dagene etter inngrepet.

Ring oss eller send en e-post om du skulle ha noen spørsmål, så hjelper vi deg gjerne.