Du har normalt 14 tenner i en kjeve, – 28 i begge kjever. Hvis du vil spare litt penger, kan du også nøye deg med 12 tenner i hver kjeve. Det er mye penger å spare hvis du velger å gjøre behandlingen hos Eurodent i Budapest!

Slik implanterer man 12 eller 14 nye tenner

Forberedelser

Den første behandlingen går ut på å trekke de tennene du har igjen i kjeven som skal ha nye tenner. Hvis du skal ha nye tenner i begge kjevene, trekker tannlegen din det som er igjen både oppe og nede. Tannlegen gir deg en midlertidig protese som du skal bruke mens kjeven gror. Det tar 3-4 måneder. 

Implantatkirurgi

Når kjeven din er grodd, setter tannlegen inn 8 implantater som de nye tennene dine skal festes i. Det blir til sammen 16 implantater hvis du skal ha nye tenner oppe og nede. 8 implantater hvis du bare skal ha nye tenner i en kjeve. Det blir 6 implantater i hver kjeve hvis du skal ha en protese med 12 tenner hver. Stingene taes ut etter 7-14 dager. Det kan bli litt hovent etterpå. Det vil ta 4-6 måneder før det er klart til å sette inn de nye tennene dine. I denne tiden kan du bruke du den midlertidige protesen du har fått. 

Porselenskroner

Nå er alt klart til å sette inn de nye tennene dine. Broen skrues fast i implantatene med et spesiallim. De sitter godt fast, og du trenger ikke å ta dem ut og inn. De nye tennene dine skal brukes på vanlig måte, og du pusser dem slik du pleier. Nå har du fått nye og funksjonelle tenner, og et blendende smil!

Bedøvelse hos Eurodent

Du får lokalbedøvelse, og vil ikke kjenne smerte.Det kan bli vondt noen dager etter at du har satt inn implantater. Tannlegen din gir deg smertestillende medisiner som

 hjelper deg med dette. I tillegg får du antibiotika for å forebygge infeksjon. 

Hva må jeg være forsiktig med etter implantatkirurgi?

Det er normalt at det blir litt hovent etter implantatkirurgi. Det forebygger du ved å avkjøle hevelsen med en frossen grønnsakspose pakket inn i et håndkle. Aldri legg is direkte på huden.

Tennene dine skal pusses, og renses etter hvert måltid de neste 7 dagene etter innsetting av implantat. Bruk et antiseptisk produkt som Curasept, Chlorhexamed eller Corsodyl. Kamillete anbefales for raskere sårheling.

Andre spørsmål og svar:

Kan jeg røyke eller drikke?

Erstatt hele, eller halve munnen med tannimplantater. Rimelige priser, garanti og vi bistår med Helfo-refusjon. Les mer om tannimplantat her.

Du må avstå fra alkohol og tobakk i en uke.

Er det noen matvarer jeg skal unngå?

Du bør la være å spise meieriprodukter i en uke. Vi anbefaler også å la være og spise sukker.

Kan jeg gå på jobb etter innsetting av implantat?

Ja, men du må være forsiktig med tunge løft og arbeidsoppgaver som gjør deg andpusten.

Ta kontakt i dag og få tilbud på nye tenner! Sentralbordnummer 55 61 20 90.