Rotspissamputasjon fjerner roten til infeksjonen. Les mer om hva en rotspissamputasjon er, hvordan inngrepet foregår, og hva du må passe på etterpå.

Rotspissamputasjon – fjerner roten til infeksjonen

Du har et hulrom med nerver og blodkar inne i tannen, kalt pulpa. Hvis du får hull nede i pulpa, kan det noen ganger være vanskelig å bli kvitt infeksjonen ved hjelp av rotfylling. Da kan oralkirurgen vår gi deg en rotspissamptasjon.

Hva er rotspissamputasjon?

Oralkirurgen vår legger et snitt i tannkjøttet ditt for å komme til på rotspissen. Så fjerner han rotspissen slik at årsaken til smertene dine blir borte. Såret syes med noen få sting som fjernes etter ca en uke. God lokalbedøvelse sørger for at du ikke kjenner smerte under inngrepet.

Hva skjer etter en rotspissamputasjon ?

Når bedøvelsen går ut (etter 3-4 timer), kan du kjenne litt smerter der det er operert. Oralkirurgen gir deg smertestillende tabletter som du kan dempe dette med.

Du bør ikke gjøre hardt fysisk arbeid, trening og liknende de første dagene etter inngrepet.

Kontroll etter noen måneder

Du kommer til kontroll når alt er grodd ordentlig. Det tar omtrent 6- 12 måneder. Under kontrollen tar vi nye røntgenbilder og undersøker deg nøye for å være sikre på at alt er grodd som det skal.

Ring oss for en prat om rotspissamputasjon: Sentralbord 45 26 88 00 eller direkte på 55 61 20 90.