Det kan komme et tid når en fullstendig oral rehabilitering er den eneste løsningen for å gjenvinne evnen til å spise komfortabelt, snakke uten problemer og ha et selvsikkert smil.

Visste du at en ny førsteklasses behandlingsmetode kalt All-on-4 har tatt tannlegenes verden med storm, dette er en erstatning av et helt sett med tenner med skreddersydde tannproteser som ser naturlig ut.

Men hva er All-on-4 som tar tannlege-verdenen med storm?

Hva er All-on-4 tannimplantater? Hva er konseptet?

Denne allment anerkjente teknikken regnes som det overlegne behandlingsalternativet for en erstatning av tenner med full bue og er også en estetisk tannbehandling.

Hvordan? Det øvre eller nedre settet med tenner erstattes med bare fire implantater, og disse fire implantatene fungerer som en støttemekanisme for plassering av et nytt sett med faste tenner.

all-on-4 tannimplantat

Sammenlignet med andre implantatmetoder krever ikke All On 4-teknikken samme tetthet av bein for å sikre implantatet.

Fast, varig og estetisk – dette kan være løsningen for deg. 

Er All-on-4 et godt alternativ for deg? 

Hvis du mangler alle tennene dine langs tannbuen eller de fleste tennene dine, er du sannsynligvis en god kandidat for All-on-4. Det er viktig å merke seg at du bør ha tilstrekkelig kjevebenstruktur for å støtte tannimplantatene som plasseres.

All-on-4 er et utmerket alternativ hvis du vil ha erstatninger med full bue og et selvsikkert smil. Den faste tannrestaureringsprosessen har høy suksessrate og har vært en vanlig prosedyre siden 1990-tallet. Ikke bare er det en estetisk tannbehandling med elementer av en tannbro, den forbedrer også livskvaliteten og tannhelsen.

Er det smertefullt å sette inn All-on-4?

Til tross for denne vanlige misforståelsen, er restitusjon etter å ha operert inn All-on-4-implantater ikke smertefullt.

Men en hovenhet etter prosedyren ledsaget av murring er ikke uvanlig, dette milde ubehaget er lavt med tanke på det endelige resultatet og økningen i livskvalitet. I tillegg kan vanlige smertestillende bidra til å dempe smerte om nødvendig.

Hvor mange tenner er det på All-on-4?

De fullbuede faste tannbroene støttes vanligvis av fire til seks tannimplantater, som er produsert av materialer som akryl smeltet til titan, monolitisk zirkoniumoksid, og porselen i lag til en kobolt-kromramme.

All-on-4-implantater er utviklet for å erstatte alle tenner, slik at hver tannprotese (tannbro) som brukes vanligvis inneholder 12 tenner: 4 fortenner, 2 hjørnetenner, 4 forjeksler og 2 jeksler.

Hva er problemene med All-on-4-implantater?

Det er bare naturlig at enhver prosedyre har ulemper man må vurdere. All-on-4-relaterte ulemper er vanligvis enkle komplikasjoner eller ubehag. 

 • Noen pasienter trenger tilvenning med tale, spesielt kort tid etter inngrepet.
 • Ømhet i tannkjøttet kan oppstå, spesielt mens du spiser. Dette varer til stedene for implantatene heler fullstendig.
 • Munnhygiene er viktig og følg tannlegens instruksjoner, hvis du ikke praktiserer god munnhygiene kan du utvikle en tilstand som kalles periimplantitt – betennelse i tannkjøttet og beintap rundt implantatet. 
 • All-on-4 er laget med kunstig tannkjøtt utviklet for å matche fargen på ditt eget så det er også en estetisk tannbehandling, men noen vil fremdeles merke en liten forskjell mellom fargene på originalen og det kunstige tannkjøttet.
 • Av ukjente grunner vil det i omtrent 5 prosent av pasientene være tilfelle at implantatene ikke gror sammen med beinet og at behandlingen dermed mislykkes.

Konvensjonelle tannimplantater vs All-on-4-implantater – hva er forskjellene?

For en tradisjonell tannimplantatoperasjon, trenger du opptil 8 implantater for å holde de nye tennene på plass («konvensjonelle tannimplantater»). Med All-on-4 trenger du bare fire implantater per kjeve (for å støtte tannbroen).

Det er raskere og mer effektivt sammenlignet med den tradisjonelle metoden, da det bare krever en operasjon i stedet for flere operasjoner. Ikke bare er det mer effektivt, men det er også mer kostnadseffektivt.

Hvorfor All-on-4? Hvordan kan jeg vite om All-on-4 er et godt alternativ for meg?

Vurderer du All-on-4, er det noen få viktige punkt som viser fordelene med prosedyren. 

 1. Det gjenoppretter hele settet med tenner fullstendig med bare en operasjon. Så det er effektivt og tidsbesparende til forskjell fra konvensjonelle tannimplantater.
 2. Det bidrar til å redusere behovet for beintransplantasjoner. Jo mer tannbein du mister, jo vanskeligere blir det å plassere tannimplantater. Med bare 4 implantater (med denne typen tannbro), kan tannlegen din finne det ideelle stedet på kjeven der de vil plassere implantatene dine.

Hva er fordelene og ulempene med All-on-4?

Fordeler:

 • Du får tilbake smilet ditt etter ett første inngrep, så det er også en estetisk tannbehandling.
 • Sparer deg tid og penger, da det krever færre besøk og operasjoner.
 • Implantater settes dypt inn i kjeven og på skrå, noe som gir mer stabilitet og reduserer sjansen for feil.
 • Du trenger sjelden beintransplantasjoner da tannlegen velger det ideelle stedet for implantatene dine. 

Ulemper:

 • Du må holde deg til en myk-mat diett etter prosedyren for å tillate implantatet (tannprotesen) å gro sammen med beinvevet. 
 • Manglende hygiene og oppfølging kan i verste fall føre til tap av implantat

Hva er prosedyren for å operere inn?

 1. Lokal eller generell anestesi gis for å gjøre prosessen mye enklere.
 2. Så blir munnen din klargjort for titanskruene som skal implanteres, samtidig som ev. gjenværende tenner fjernes. 
 3. Implantasjonsfasen begynner så med å sette skruene inn i kjevebenet i de nødvendige posisjonene. Dette er vanligvis to foran i munnen, og to på baksiden av munnen for å fordele protesens kraft jevnt når du tygger.
 4. Til slutt, når implantatene er innsatt tas det en avstøpning og vår tanntekniker produserer en ny tannerstatning til deg som du får utlevert 1-2 dager etter inngrep. 

Hvor lenge kan et All-on-4-implantat vare?

I løpet av de siste tiårene har All-on-4-implantater vist seg å tåle tidens tann. Ifølge data samlet inn, kan de med riktig bruk vare 20 år eller lenger. 

Hvor mye koster det?

Den totale kostnaden for All-on-4 tannimplantater avhenger av ulike faktorer, og vil variere fra person til person. Noen faktorer som kan påvirke kostnadene inkluderer:

 • Antall røntgenbilder og CT-skanninger som er nødvendige for å planlegge behandlingen
 • Hvorvidt du trenger å trekke tenner før implantatplassering
 • Om du får refusjon fra HELFO
 • Hvorvidt beintransplantater er nødvendige for å gi implantatstøtte
 • Kvalifikasjonene og erfaringen til kirurgen
 • Typen bedøvelse som brukes under prosedyren
 • I tillegg til disse faktorene avhenger den endelige kostnaden for all-on-4 tannimplantater også av materialet som brukes til å lage kunstige tenner for implantatene.

Avhengig av en sammensetning av faktorene, varierer prisene mellom 75.000 – 180.000 kr per kjeve.

BEGRENSET TIDSTILBUD!

Eurodent feirer 15 år og gir i en begrenset periode gratis konsultasjon til deg som er interessert i behandling med All-on-4. Møt våre tannleger, få et behandlingsforslag og få gratis konsultasjon! OPG-røntgen tilkommer ved behov kun kr 649.

Tilbudet varer t.o.m. 31. oktober, vær rask!

  Kontaktskjema  CAPTCHA