Helprotese, også kalt gebiss

Hvis du mangler alle tennene, er en tradisjonell helprotese løsningen for deg. Vi kan gi deg nye tenner som festes på klips. Et annet, mindre faglig begrep man bruker om denne formen for tannerstatning, er gebiss.

Alternativer til gebiss er tannbroer og tannimplantater. Disse behandlingsformene er mer kostbare enn tannproteser.

Pris på gebiss og helprotese

En helprotese hos Eurodent koster fra 9.970 kroner. Dette betyr at du sparer over 2 500 kroner sammenlignet med en annen norsk privat tannlege, og vi kan selvfølgelig tilby ulike måter for finansiering.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om din nye helprotese.

Et godt økonomisk alternativ

Her er det store summer å spare hvis du tar behandlingen ved tannklinikken vår i Budapest. Vi hjelper deg med Helfo-refusjon både ved tannbehandling i utlandet, og hjemme i Norge.

Erstatte tennene dine med gebiss

Det vanligste er å ha 28 tenner i munnen, 14 i hver kjeve. Med helprotese får du 28 nye tenner du kan tygge med og bruke som vanlige tenner. Tennene er også en stor del av utseendet ditt, og enkelte kan føle en sjenanse rundt et smil som ikke er komplett. Det viktigste fokuset for oss i Eurodent er dog tyggeevnen og tannhelse. Ved nedsatt tyggeevne kan presset på kjeven bli større da du må jobbe hardere for å tygge maten, og ubehaget kan øke.

Det finnes en rekke ulike løsninger for deg som ønsker nye tenner. Tannbroer og tannimplantater er meget gode alternativer, men er mer kostbare i sammenligning med det tradisjonelle gebisset. I tillegg er en helprotese avtagbar og lett å holde ren.

Forberedelse

Først må det du har igjen av tenner og røtter trekkes. Da får du en midlertidig protese som du skal bruke mens sårene etter tanntrekkingen gror. Dette tar 3-4 måneder.

Tannprotese og gebiss

Nå skal de nye tennene dine på plass. Tannlegen din tar flere avtrykk for å lage en protese som passer deg perfekt. Protesen sitter fast og du bruker tennene dine på vanlig måte. Nå har du helt nye og funksjonelle tenner, og et vakkert smil!

Tilvenning til det nye gebisset ditt

Munnen din skal bli vant til protesen. Dette kan ta litt tid, og man kan i begynnelsen oppleve å få gnagsår. Særlig i starten er det derfor meget viktig å rense gebisset og sørge for god munnhygiene. Hvis protesen ikke sitter slik den skal, eller du får andre problemer, vil vi hjelpe deg med å tilpasse den.