Ønsker du å rette på tennene dine i voksen alder? Det er aldri for sent å få et nytt smil. Eurodent tilbyr både tradisjonell og usynlig tannregulering for voksne.

Bestill konsultasjon for tannregulering

Trenger du tannregulering? Ta det første steget og bestill din time hos vår kjeveortoped! 

Konsultasjon koster 1015,- på våre klinikker

I dag tilbyr vi tannregulering for voksne på vår klinikk i Bergen

Få bedre livskvalitet med tannregulering som voksen

Vi ser ofte at pasienter angrer på at de ikke fikk tannregulering som barn. Dersom man i voksen alder skjemmes over smilet sitt eller har problemer i hverdagen, anbefaler vi alle å ta tak i det. 

Det blir stadig mer normalt for voksne å velge regulering, og det finnes mange gode grunner for å justere tennene, også i voksen alder! Tannregulering er ikke kun for å rette opp i det man selv oppfatter som estetiske svakheter i smilet. Tannregulering kan i mange tilfeller korrigere overbitt, underbitt, kryssbitt og andre bittfeil. 

Mange velger tannregulering: 

 • Fordi de ønsker et mer estetisk pent smil
 • På grunn av endring i tannstilling grunnet tannkjøttsykdom eller tanntap 
 • Ved tanntap eller stor slitasje på tennene, der tennene må justeres før de kan erstattes eller bygges opp igjen
 • På grunn av forverring av tidligere bittfeil 
 • Fordi de har ubehandlede bittfeil fra de var barn

Les også: Det er aldri for sent å få tannregulering

Pris på tannregulering  for voksne

Hvor mye din tannregulering vil koste, avhenger av faktorer som tannstilling, antall tenner som skal reguleres og bittskjevhet. Ulike typer tannreguleringer har dessuten ulik pris. Kom på konsultasjon hos vår kjeveortoped og få en nøyaktig pris på din behandling!

Vi er spesialister på tannregulering

Eurodent har toppmoderne utstyr og tannleger som har lang erfaring med pasienter med tannregulering. Våre dyktige spesialister har solid utdannelse og kompetanse på området, og står klare til å ta deg imot.

I tett samråd med deg setter vi opp et godt behandlingsløp. Enten du har bittfeil, endret tannstilling eller vil rette opp tennene av andre grunner, så får du tannreguleringen du trenger hos oss.

Dette skjer på konsultasjon

Dersom du vurderer eller ønsker tannregulering, må du først komme på konsultasjon hos vår kjeveortoped. Kjeveortopeden kartlegger behovene dine, vurderer tannstillingen og tar røntgenbilder. Det utarbeides så en behandlingsplan spesielt for deg. Her får du også informasjon om hva prisen på behandlingen vil bli.

Les også: Slik er prosessen når du får tannregulering

Hos oss kan du få ulike typer tannregulering

Det finnes en rekke forskjellige typer tannreguleringer som alle retter opp tennene dine. Hvilken du bør velge, handler i stor grad om smak og behag! Mange ønsker at tannreguleringen deres skal synes så lite som mulig, og hos oss kan du få diskrete løsninger som gjennomsiktig eller usynlig tannregulering.

Eurodents klinikker tilbyr ulike reguleringer. Når du kontakter din lokale klinikk får du mer informasjon om hvordan de kan hjelpe deg med å få rette tenner.

Her finner du en oversikt over alle typer tannregulering vi tilbyr til voksne.

Avtagbar og gjennomsiktig tannregulering

Invisalign er en tannregulering som består av gjennomsiktige plastskinner. Skinnene støpes etter 3D-scanning av tennene dine, slik at de passer perfekt til deg. Skinnene er avtakbare, noe som er spesielt praktisk ved måltider.

Med denne kan du rette på tennene uten at det er synlig for andre, og uten å merke noe ubehag. Du slipper at tennene dine blir ømme etter stramming, som gjerne skjer med tradisjonell regulering. Her vil man dessuten kunne styre når tennene skal flytte på seg, og ikke bare hvor mye de skal flyttes.

Slik fungerer skinnebehandling

På konsultasjon hos kjeveortoped lages flere sett med spesialtilpassede reguleringsskinner, enkelt forklart en plastikk-gom. For å bestemme behandlingsforløpet med den usynlige tannreguleringen bruker vår kjeveortoped avansert 3D-teknologi for å lage skinnene. 3D-bildene vil vise tennene dine før, under og etter behandlingen. Ved hjelp av dette vet kjeveortopeden hvordan hver enkelt skinne skal utformes.

Tannskinnene skal brukes 22 timer i døgnet, og du skal sove med dem om natten. Du kan ta de ut når du spiser og pusser tennene. Dette gjør at du kan opprettholde en god tannhygiene og kan spise hva du vil. Hver fjortende dag bytter du til en ny skinne, og sakte men sikkert vil tennene dine bli regulert!

Grafikk av tannregulering blått

Invisalign kommer i tre varianter

 • Easy (for problemer i kun én kjeve, hvor 1-2 tenner må settes på plass): Opptil 10 skinner (aligners), ca. 6 måneders varighet
 • Medium (mindre anomalier i begge kjever): Opptil 22 skinner (aligners), 8-10 måneders varighet
 • Complete (for vanskelige situasjoner): Opptil 50 skinner (aligners), 1,5 års varighet

Behandlingstid med Invisalign tannskinner 

Behandlingstiden med tannskinner er den samme som med tradisjonell tannregulering. Det kan ta alt fra 6 til 18 måneder, avhengig av hvor stort ditt behandlingsbehov er.

Usynlig tannregulering

Med Incognito får du en usynlig tannregulering. Denne består av braketter som settes på baksiden av tennene. Denne typen regulering er like effektiv som andre varianter. Fordi den er nikkelfri og laget av en legering med gull, er dette blant annet et godt alternativ for dem med nikkelallergi!

Vi har også Incognito Lite, som kun regulerer fortennene.

Tradisjonell tannregulering

Tradisjonell tannregulering er den vanligste formen for tannregulering. Dette kalles ofte «fast apparatur». Den består av små reguleringsklosser i metall- eller porselen som limes på forsiden av tennene. Det går en streng mellom alle klossene, og klossene er limt på tennene gjennom hele behandlingsperioden.

Den første tiden med regulering

Det er normalt med konsultasjon hos kjeveortopeden hver 4-5 uke. Da kontrollerer man og justerer reguleringen, og du kan føle deg øm i tennene et par dager etterpå. 

Unngå hard mat som nøtter, karameller og noen typer grønnsaker som gulrøtter og lignende!

Når behandlingsperioden er over er det ofte behov for en streng på baksiden av tennene, for å holde bittet stabilt fremover. En slik streng synes og merkes ikke, og krever sjeldent til ingen oppfølging hos tannlegen.

Spørsmål om tannregulering for voksne?

Lurer du på noe i forbindelse med tannregulering eller noen av våre andre behandlinger? Nøl ikke med å ta kontakt med oss! Våre hyggelige medarbeidere svarer gjerne på dine spørsmål.

HELFO-støtte til tannregulering

Det er fremst barn som får støtte fra Helfo i forbindelse med tannregulering, men også noen voksne kan ha krav på å få dekket deler av behandlingen. Kjeveortopeden vil bedømme om du oppfyller noen av kriteriene, og kan bistå deg med dokumentene du trenger.

Voksne kan få dekket deler av tannreguleringen dersom de oppfyller noen av HELFOs kriterier:

 • Dersom bittfeilen er så alvorlig at det krever både tannregulering og kjevekirurgi 
 • Ved manglende medfødt tannanlegg, der lukene i tannrekken må lukkes kirurgisk eller må erstattes med broer eller implantater som krever forbehandling av kjeveortoped
 • Om man har uvanlig stor tannslitasje der bittfeil må korrigeres før tennene kan bygges opp på nytt
 • Om du har opplevd traume som skal behandles i kombinasjon med tannerstatninger
 • Dersom du har marginal periodontitt

Alle Eurodents klinikker har direkteoppgjør med HELFO!

Eurodent hjelper deg med finansiering og avbetaling 

Dersom du trenger økonomisk hjelp i forbindelse med din tannbehandling, tilbyr Eurodent gode finansieringsløsninger. Slik kan du få en nedbetalingsplan som passer for din økonomi!

Vanlige spørsmål om tannregulering

Gjør det vondere å få tannregulering som voksen?

Mange tror det gjør vondere å få tannregulering i voksen alder, men det kan vi avkrefte. De færreste har ikke mye smerter i forbindelse med tannregulering, men det kan selvsagt være ubehagelig. De fleste venner seg raskt til å ha noe på utsiden og innsiden av tennene, og eventuelle sår i munnhulen leges raskt.

Når man strammer eller får på reguleringen for første gang, opplever mange at tennene og tannkjøttet føles ømt. Da kan flytende mat og kanskje iskrem hjelpe de første dagene.

Det er også greit å huske på at voksne har en annen type motivasjon for å få tannregulering, og større evne til å reflektere rundt eventuelle ubehag som oppstår. Derfor takler også mange det bedre!

Kan jeg spise det jeg vil når jeg har tannregulering?

Dette avhenger av hva slags regulering du har. Med tradisjonell regulering er det lurt å være forsiktig når man spiser seig mat (som karamell og seigt kjøtt), da dette kan sette seg fast. Styr også unna hard mat – dette kan gjøre at strengene blir bøyd eller festene løsner.

Har du avtakbare skinner, kan du ganske enkelt ta disse av når du spiser!

Hvor lenge må jeg ha reguleringen?

Både tradisjonell, avtakbar og usynlig tannregulering retter opp tennene i løpet av relativt kort tid. Nøyaktig tid avhenger av ditt utgangspunkt, men gjennomsnittlig behandlingstid ligger på rundt 20 måneder.