De fleste av oss har opplevd tannverk. Mange føler seg handlingslammet, og spiser smertestillende mens de håper på at det skal gå over av seg selv. Den dårlige nyhetene er at tannverk aldri bare forsvinner, og den eneste utviklingen du vente deg ved å la ting fare er negativ. Den gode nyheten er at med moderne medisin og moderne teknologi, finnes det alltid en måte å kurere årsaken til tannverket – og det trenger ikke å koste skjorta.

Årsaker til tannverk

Tannverk og tannpine kan ha mange årsaker. Den vanligste årsaken er hull i tannen som fører til en betennelse i nerven. Andre årsaker kan være skader på tannen som følge av et uhell, tannkjøttbetennelse eller tidligere utført tannlegearbeid.

Hvordan blir jeg kvitt tannverket?

Den eneste måten å kvitte seg permanent med tannpinen er å besøke tannlegen. Det er meget viktig å fjerne årsaken til tannpinen, og ikke kun behandle symptomene. Det finnes dog tiltak som kan gi en midlertidig lindring, inntil du sitter i tannlegestolen:

Smertestillende medisin i kortere perioder gir ofte god effekt. Det er meget viktig at dette kun tas i kortere perioder, og at du ved første anledning besøker tannlegen. Mange opplever også lindring ved å suge på isbiter eller ved å holde rundt området smerten er lokalisert.

Slik behandler vi tannpine

Tannpinen er et symptom på at noe ikke er som det skal være. Det første vi gjør er å finne årsaken til tannpinen. Vanlige årsaker er hull i tennene eller tannkjøttbetennelse. Behandlingen avhenger naturligvis av årsaken, men kan eksempelvis være å fylle et hull, eller gå i gang med en smertefri rotfylling.

Bestill time hos Eurodent i dag eller kontakt oss for mer informasjon.