Hovent tannkjøtt rundt en tann

Hvis du er blitt voksen og gått med en bittfeil du ikke fikk regulert mens du var barn, kan du gjøre noe med det nå. Det er mange voksne som har bittfeil, skjevt plasserte tenner, eller annet som ikke ble utbedret i skolealder, som investerer i tannregulering. Å få rette tenner kan gi deg bedre tannhelse, økt sosial trygghet og økt selvtillit.

Mange typer regulering å velge mellom

Den tradisjonelle reguleringen lages av braketter i stål som limes på tennene og en ståltråd som trekkes gjennom festene. Damon tannregulering er en mer skånsom type som har erstattet ståltråd med et elastisk bånd som gir mindre ubehag etter hver gang du strammer reguleringen.

Rette tenner i løpet av kort tid

Det tar i gjennomsnitt 20 måneder før du har rette tenner hvis du velger tradisjonell tannregulering. Med Damon tannregulering kortes tiden ned med ca 4 måneder. Hvis du har skjevheter eller bittfeil som er mindre alvorlige, kan tiden det tar å regulere det, reduseres helt ned i 9 måneder.

Vær ekstra nøye med tannpussen

Når du har tannregulering kan det være vanskelig å komme til og få rengjort tennene skikkelig. For å unngå at du får hull i tennene mens du har regulering, er det derfor viktig å pusse tennene oftere enn du ellers ville ha gjort. Din kjeveortoped kan også anbefale og tilby rengjøringsmidler og spesielle tannbørster.

Kan jeg spise alt jeg har lyst på når jeg har tannregulering?

Det er best å være forsiktig med seig mat som kan sette seg fast i reguleringen, slik som for eksempel seigt kjøtt, harde epler eller karameller. Du må også unngå hard mat som kan gjøre at festene løsner, eller at strengene blir bøyd.

Du kan leve som før

Alt i alt kan du leve som før mens du har regulering, og du vil føle deg mye bedre etterpå når du har rettet opp bittfeil og skjevheter.

Ring Eurodent for bestilling av time. Vi forteller deg alt du trenger å vite om din tannregulering!

    Kontaktskjema    CAPTCHA