Hvis du har hatt skikkelig tannpine vil du aldri glemme det. Når et hull blir så stort at det oppstår infeksjon i vevet på tannen, kan smerten bli helt uutholdelig. Fra å være et vanlig hull i en tann som du ikke har merket, til infeksjonen er et faktum, kan det gå mindre enn en time. Da trenger du hjelp raskt.
Slik skjer en rotfylling
Du får først god lokalbedøvelse. Tannlegen vil så bore opp tannen og fjerne nervene hvis de er døde, eller døende av infeksjonen. Deretter blir rotkanalene renset og spylt med et bakteriedrepende middel som skal hindre infeksjonen i å spre seg til kjevebenet. Du får en midlertidig fylling mens det bakteriedrepende middelet virker.
Se mer: Tannlegevakt i Oslo sentrum
To besøk hos tannlegen ved en rotfylling
Ved neste besøk vil tannlegen ta røntgen av tannen og kjevebenet ditt for å være sikker på at infeksjonen ikke har spredd seg. Om alt ser bra ut, vil tannlegen rense og spyle nervekanalene en siste gang, før det legges inn en permanent fylling. Du får en hvit komposittfylling, ingen tannleger bruker svart amalgam lenger.
Det gjør ikke vondt å rotfylle
Når du skal til tannlegen for å rotfylle vil du få bedøvelse, slik at du ikke kjenner inngrepet. Det kan gjøre litt vondt i dagene etterpå og området kan være ømt, men det vil være nok med vanlige smertestillende.
Ikke la det gå så langt
Hvis du tror du har hull, eller det er lenge siden du har vært hos tannlegen, er det lurt å bestille en time med en gang. Slik kan du få reparert hull før det går så langt at det blir en infeksjon, og du må rotfylle. Alle tannleger har et system der de kan kalle deg inn en gang per år for å rense tennene dine og følge med på om det oppstår hull. Det er en god investering å foreta et slikt besøk hvert år, for det kan bli dyrt hvis tennene blir forsømt og ender opp med å få store reparasjonsbehov.
Kontakt Eurodent for smertefri rotfylling i dag
Bestill time hos Eurodent Oslo. Du finner oss i Akersgata 16, midt i Oslo Sentrum. Telefonnummer: 21 06 66 66.