Har du tannlegeskrekk? Eurodent kan hjelpe deg.

Tannlegeskrekk før og nå

Vi kalte henne «tannlegesøstra», og unngikk henne så langt det gikk. Hun gikk rundt og banket på dørene til klasserommene for å hente oss opp til skoletannlegen. Der ble vi utsatt for en behandling som man uten betenkeligheter kan kalle for tortur. Slik er det heldigvis ikke lenger. Tannbehandling for både barn og voksne er blitt en langt mer human affære. De fleste tannleger i dag, tar imot deg med vennlighet og forståelse, og med bedøvelse er det ikke lenger smertefullt å gå til tannlegen.

En av fem kvier seg for å gå til tannlegen

Mange av oss som har erfaring med fortidens skoletannleger, har fortsatt tannlegeskrekken i behold. Andre kan synes det er veldig skremmende å ligge bakover i en stol og gape, mens det er tannlegen som har kontrollen. Det kan også være at det ikke er tannlegen du er redd for, men frykter sprøyten som gir bedøvelse. Fortvil ikke. Den nye bedøvelsesteknikken, The Wand, er en helt smertefri bedøvelse med en kanyle som er så tynn at du ikke kjenner den.

Slik kan du bli kvitt tannlegeskrekken

Som vi har sett er du ikke alene om å ha tannlegeskrekk. I de fleste tilfeller er årsaken til frykten tidligere dårlige opplevelser hos tannlegen, kanskje ofte hos en skoletannlege hvor man ble sendt gjennom som på samlebånd. De dårlige opplevelsene kan ha bakgrunn i komplikasjoner og smerter, men også dårlig kommunikasjon eller at man rett og slett ikke kom overens med tannlegen.

Andres skrekkhistorier kan også være en utløsende faktor, uansett om disse historiene har rot i virkeligheten eller ikke.

Det er en rekke ting du selv kan gjøre for å komme over frykten for tannleger. Avslapningsteknikker gir god effekt for mange. Pusteøvelser, muskelavspenning og meditasjon kan hjelpe deg slappe av både før og under tannlegebesøket. Du kan også ta med deg en gjenstand du forbinder med gode følelser, eller hva med en stressball? For mange hjelper det også med en god bok eller avslappende musikk.

Om du føler du trenger moralsk støtte, er det mange som har nytte av å ta med seg en venn.

Vi anbefaler i tillegg at du bruker litt tid på å finne en tannlege du føler du kan kommunisere godt med. Alle tannleger har forståelse for at personer kan ha tannlegeskrekk, men det er kanskje ikke alltid tannlegen er like flink til å vise sympatien han eller hun har for din situasjon.

Tips til deg med tannlegeskrekk

  • Be om å få komme til samtale hos en tannlege som har erfaring med tannlegeskrekk
  • Vær ærlig, fortell om frykten din
  • Ta med deg noen du stoler på som kan være til støtte og hjelp hvis du trenger det
  • Be tannlegen forklare hvordan han forholder seg til tannlegeskrekk, og hvordan behandlingen vil forløpe
  • Ikke vær redd for å be om spesialbehandling, enten du vil sitte helt oppreist, ha pauser underveis i behandlingen, eller annet som kan gjøre at du føler deg mer komfortabel
  • Husk at ingen spørsmål er dumme!

Les mer: Eurodent gir deg smertefri bedøvelse

For deg med ekstrem tannlegeskrekk

Mange tannleger kan tilby sedasjon under tannbehandling for pasienter med ekstrem tannlegeskrekk. Det offentlige har et tilbud kalt TOO – tilrettelagt tannhelsetilbud, som består av tannhelsepersonell og psykolog. Du kan sjekke om du oppfyller kravene her, og finne ditt regionale kompetansesenter.

Hos fagfolk er du i trygge hender

Våre tannleger har bred erfaring med å behandle alle typer pasienter, og du skal vite at du er hos erfarne fagfolk når du kommer til oss. Vår overtannlege er spesialisert innen odontofobi.

Bestill tannlegetime hos Eurodent

Bestill tannlegetime hos Eurodent Oslo i dag. Du finner oss i Akersgata 16, midt i Oslo Sentrum. Ring oss gjerne for en prat på forhånd, om du er engstelig for å gå til tannlegen. Telefonnummer: 21 06 66 66.

Vi tilbyr tannbehandling under sedasjon ved våre klinikker i OsloTrondheimBergen og Budapest.

    Kontaktskjema    CAPTCHA