Pasient med tannlegeskrekk behandles

Å unngå tannlegebesøk – du er ikke alene

Det er ingen tvil om at det er fryktelig å ha tannlegeskrekk. Et besøk hos tannlegen kan være det verst tenkelige, spesielt når du frykter at du har skader som trenger behandling. Alle som har tannlegeskrekk vet at å la være og gå til tannlegen, bare vil gjøre alt verre. Når de allikevel ikke går til tannbehandling, er tannlegeskrekken et problem som kan få konsekvenser for både mental og fysisk helse. Det er mellom 70 og 100.000 mennesker som ikke går til tannlegen fordi de sliter med angst for behandlingssituasjonen.

Tannlegeskrekk kan bli en ond sirkel

Å unngå tannbehandling kan føre til dårligere tenner og et stort behandlingsbehov som kan gi deg smerter og vansker med tygging. Hvis du har unngått tannlegebehandling lenge, kan du bli redd for å få vite hvor mange hull du har, hva som må gjøres, og hvor mye det koster. På den måten kan du bli fanget i en ond sirkel.

Les mer: Tannbehandling under sedasjon hos Eurodent

Tannhelse og livskvalitet

Når ødelagt tannhelse fører til at du kvier deg for å smile, følger det ofte med en viss frykt for sosiale situasjoner. Det kan føre til at du takker nei til invitasjoner, og at du ikke bare unngår tannlegen, men sosial omgang med mennesker. Det er viktig for den mentale helsen å ha omgang med venner og familie.

Tannhelse og fysisk helse

Å tygge maten godt er viktig for fordøyelsen. Fordøyelsen er igjen viktig for mange av organene våre, som mage- og tarm, galleblære og lever. Dårlig fordøyelse kan få mange følgevirkninger som påvirker søvn og energi. Veldig mange som har dårlig tannhelse opplever smerter nesten daglig.

Ta skrittet ut av den onde sirkelen

Du kan bestille en uforpliktende prat med en av våre tannleger som har erfaring med tannlegeskrekk. Da får du råd og veiledning om hva du trenger hjelp til for å våge å sette deg i tannlegestolen. Vår overtannlege er spesialisert innen odontofobi.

Du finner oss i Akersgata 16, midt i Oslo Sentrum. Ring oss gjerne for en prat på forhånd. Telefonnummer: 21 06 66 66.

Vi gir tannbehandling under sedasjon for pasienter med alvorlig tannlegeskrekk ved våre klinikker i OsloBergen og Budapest.

    Kontaktskjema    CAPTCHA