Alt du trenger å vite om prisingen og mer!

Et tannimplantat vil typisk koste rundt 21.000 kr – 23.000 kr per tann.

Tannimplantater er en velprøvd og veldokumentert behandling siktet til å erstatte tapte eller manglende tenner på en trygg måte. Det rapporteres om ca. 95% suksessrate etter 15 år.

Implantater er en vanlig og populær løsning i dag og mange ser på dem som en sann redningsmann når det kommer til tannerstatning. Det er ikke det billigste alternativet, men det gir et naturlig utseende og en tann eller tenner som vil forbedre livskvaliteten betraktelig. Når det kommer til kostnadene for et tannimplantat, kan vi generelt forvente å betale rundt 21.000 kr – 23.000 kr avhengig av klinikken, tannlegen, materialet som brukes og med mer.

Tannimplantat hos Eurodent Oslo

Hva er det som utgjør denne prisen? Hvilke faktorer og omstendigheter påvirker totalkostnaden?

Så la oss dele opp prisen vare for vare, slik at du kan få en større forståelse over hva du betaler faktisk for.

Når spørsmålet “hva er prisen for tannimplantater” dukker opp, er ikke svaret så enkelt som mange tror. Det er ulike kostnadsfaktorer å ta hensyn til, som:

Tannlegen
: Prisen er sterkt påvirket av personen som ordner med implantatet, enten de er kjent eller ikke. Type og plassering av klinikken der prosedyren utføres spiller også en rolle. Topp moderne, massive fasiliteter vil være mer kostbart. I noen tilfeller velger pasienter reise til utlandet for å finne rimeligere løsninger.

Pasienten og deres tilstand: Tilstanden til tannkjøttet og kjevebenet ditt har mye å si. For eksempel vil beintransplantasjon, tanntrekking eller nødvendigheten av midlertidige tenner øke prisen.

Type anestesi: Hvis du bestemmer deg for å få et implantat, bør du være klar over at det er en inntrengende prosedyre noe som nødvendiggjør bedøvelse. Det er mange dyre og kostbare løsninger, noe som kan påvirke prisen.

Som skissert ovenfor, kan den faktiske kostnaden for tannimplantatet variere.

Hva er det du egentlig betaler for når man snakker om innsetting av et tannimplantat?

  1. Implantatekspert eller kirurg: Siden denne prosedyren går utover å håndtere hull eller trekke ut en død tann, vil du trenge en spesialisert kirurg med implantologiopplæring. Du betaler for profesjonalitet, ekspertise og mange års erfaring.
  2. Konsultasjoner og undersøkelser: Dette vil innebære flere besøk til tannlegen, røntgen, å få en grundig diagnose med personlig detaljerte forklaringer, og selvfølgelig en prognose angående det potensielle utfallet.
  3. Selve operasjonen: Når tannlegen borer et hull i kjevebenet for å sette inn implantatet, er det en delikat, presis prosedyre.
  4. Plassere brofestet: Etter tannkjøttet har leget skrus et brofeste fast på implantatet og en midlertidig krone settes på. Noen ganger kan dette gå på implantatet når det settes inn.
  5. Plassering av den permanente kronen, etter at den midlertidige er fjernet.

Det er betryggende å vite at tannimplantater er svært vellykkede, selv at implantatet i noen tilfeller svikter og kroppen avviser det. Dette gjelder rundt 5 til 10% av alle inngrep, og det skjer vanligvis rett etter inngrepet eller innen det første året. Hva kan være årsaken til feilen? Det er ikke helt klart, men tannkjøttsykdom, røyking, forringelse av kjevebein og riktig tannhygiene kan alle være medvirkende faktorer.

En investering i deg selv

Det er forståelig at du vil vite hva du kan forvente å se på tannlegeregningen. Ved første øyekast ser denne løsningen ut til å være uoverkommelig dyr. Det er imidlertid viktig å vurdere tannimplantater som en investering i deg selv i stedet for en kostnad. Hvorfor?

Tannimplantat tannbehandling

Mange proteser og broer er levedyktige alternativer til tannimplantater, må de skiftes ut eller repareres hvert 5. til 10. år, og kostnaden for regelmessig vedlikehold, når den beregnes over tid, vil raskt oppveie engangssummen du betaler til tannlegen din etter et tannimplantat. Implantater bidrar også til å bevare kjevebeina, noe som er en betydelig fordel i forhold til proteser og broer.

Rådfør deg med tannlegen din; de vil fortelle deg alt du trenger å vite slik at du kan gå gjennom prosedyren med full selvtillit. Du vil være i trygge hender, det er helt sikkert.

    Kontaktskjema    CAPTCHA