Smilet ditt åpner døren for andre mennesker. Det merkes nesten umiddelbart, så behovet for fine tenner er unektelig. Når du mangler tenner, blir du instinktivt mer tilbaketrukket i offentligheten og er bekymret for hva andre synes om deg. Heldigvis burde ikke manglende tenner hindre deg i å leve livet fullt ut; du kan gjenvinne evnen til å snakke, tygge og smile enkelt.

Det finnes flere måter en tannprotese kan forenkle livet ditt. Hvordan?

La oss begynne med det viktigste unike salgsargumentet: med tannprotese vil du kunne snakke ordentlig igjen, og å uttale visse ord vil være enkelt og naturlig. Etter tilpassingsperioden vil du ikke lenger ha problemer med å uttrykke deg offentlig.

Tannprotese kan også hjelpe deg med å spise favorittmaten din igjen, noe som er viktig for mange mennesker, men det er ikke alt: det øker selvtilliten din fordi du ikke lenger trenger å dekke for munnen når du smiler eller ler. Det får deg også til å virke yngre og sunnere. Hvem kan si nei til det?

Dypdykk: listen over fordeler og ulemper for tannprotese

Fordeler:

 1. En tannprotese er estetisk tiltalende; du få tilbake smilet og selvtilliten.
 2. De er kostnadseffektive og krever ingen kirurgisk prosedyre.
 3. Kan hjelpe deg selv om kjeven er i dårlig form.
 4. De er enkle å vedlikeholde. Hvis du har en midlertidig en, kan du fjerne den og raskt rengjøre den etter måltider. Og du bare oppbevarer dem i et glass kaldt vann for natten, og gir tannkjøttet tid til å hvile.

Ulemper:

 1. Tannprotese må skiftes over tid ettersom de slites ned.
 2. Justering av tannprotesen kan ta tid og kan være smertefullt noen ganger.
 3. Avtakbar tannprotese kan lage pinlige klakkelyder.
 4. Det kan dekke en del av ganen, og påvirke måten du smaker på mat.
Gebiss ikon

Det store spørsmålet: delvis eller fullstendig tannprotese?

Det finnes to typer proteser – helprotese og delprotese.

 • Delproteser brukes når pasienten bare mangler noen få tenner og det fortsatt er noen naturlige tenner igjen.
 • En helprotese er for de som mangler alle tenne.

Vanligvis prøver tannleger å beholde så mange av naturlige tenner som mulig, avhengig av tilstanden deres og tannkjøttets helsetilstand.

Hvordan velge riktig protese for deg?

Som med mange store prosjekter, må du vurdere noen få faktorer: hvor mange tenner må byttes? Er du allergisk mot noen av materialene? Er det noen tannproblemer som kan påvirke avgjørelsen din? Hvor mye penger har du satt av til protesen?

Tannlegen din vil alltid lede deg gjennom de viktige spørsmålene og hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen.

Tidsfaktoren: hvor lang tid tar det å få proteser? Hvordan skjer det?

Alle ønsker å få sine nye tenner så snart som mulig etter å ha tatt avgjørelsen. Dessverre er virkeligheten litt mer nøkternt. Å skaffe en protese kan nødvendiggjøre ekstraksjon av noen tenner.

Når munnen din har grodd helt etter tannfjerning, vil tannlegen ta avtrykk, designe ditt fremtidige gebiss, få deg til å prøve den, og prosedyren vil bli fullført. En helprotese tar omtrent 1 til 3 uker å fullføre, mens en delprotese tar omtrent 1 til 2 uker.

Senior kvinne som spiser eple

La oss snakke om penger: hvor mye koster en protese?

Mange faktorer, som med de fleste ting, påvirker den totale kostnaden for gebisset ditt. Antall ekstraksjoner, kostnadene for den midlertidige protesen, antall besøk på helseklinikken din og materialene som brukes spiller en rolle. Som et resultat kan prisen variere fra 4.500 KR til 13.984 KR.

Tannlegen din vil sørge for at du får den beste protesen som passer innenfor budsjettet ditt.

Hvor lenge varer en protese?

Ingenting varer evig, og dette vanlige aksiomet gjelder for protese. Selv permanent protese må skiftes ut med jevne mellomrom, vanligvis hvert 5. til 10. år. Dette skyldes det faktum at tannkjøttet og einstrukturen endres over tid.

fornøyd klient med tannproteser

Holde protesen ren

Det finnes produkter spesielt utviklet for rengjøring av protesen. Du må rengjøre dem daglig for å holde bakterier i sjakk og for å holde protesen ren.

Når du rengjør, bruk en spesialtannbørste og oppbevar dem i en renseløsning om natten eller når du ikke har dem på. Børst innsiden av munnen etter å ha fjernet protesen om natten som en del av god munnhygiene. Husk også å besøke tannlegen din med jevne mellomrom for å unngå problemer.

Livet med tannprotese

La oss fjerne frykten din: livet ditt kan være like normalt med tannprotese som det er med naturlige tenner. Moderne tannteknologi gjør at gebisset blir en naturlig del av munnen din. Du kan smile slik du pleide å gjøre, gjøre det du vil, og føle deg komfortabel.

  Kontaktskjema  CAPTCHA