Smilende munn

Å knekke en tann, er det mange som opplever. Du biter i noe hardt eller seigt, og plutselig gir tannen etter og knekker. Ofte opplever man ikke smerte i det hele tatt, men det er allikevel viktig å komme seg til tannlege raskt. Dette for å kunne forhindre en infeksjon som både kan bli smertefull og som kreve kostbar behandling.

Har du en knekt tann? Kontakt oss i dag.

Tannlegevakt, eller ordinær time i åpningstiden?

Opplever du å knekke en tann på kveldstid, helligdager eller helg, bør du i noen tilfeller oppsøke tannlegevakt. Det er ikke billig å oppsøke tannlegevakt, men hvis det gjør vondt eller blør der tannen din er knekt, er det ingen vei utenom. På tannlegevakten kan du få behandling som forhindrer at skaden utvikler seg til en infeksjon, for så å ta den fulle reparasjonen i ordinær åpningstid. Hvis du ikke har noe ubehag, kan du vente til tannlegen åpner. 

Behold tannbiten

Dersom tannbiten ikke er plombert, er det lurt å ta den med til tannlegen. Legg den i melk eller fysiologisk saltvann, og la tannlegen vurdere om den kan limes på igjen. Hvis ikke det er mulig, vil tannlegen bygge opp tannen din med en plastfylling. Hvis store deler av tannen din er borte, kan det bli nødvendig med en rotfylling og en krone.

Ikke vent og håp at det skal gå bra

Hvis en bit av en jeksel knekker, er det lett å tenke at det ikke synes når du smiler, og at det gjør ikke noe om du lar det være slik. Men ved brukne jeksler, kan bakterier finne veien inn i tannen, lage hull, og i verste fall gi en smertefull infeksjon. Da kan det bli mye dyrere å reparere tannen, enn det ville ha vært hvis du oppsøkte tannlegen med en gang.  


Ring Eurodent for bestilling av time, eller bestill gjennom vårt skjema. Vi har tid til deg samme dag! Du finner oss i Akersgata 16, midt i Oslo Sentrum.

    Kontaktskjema    CAPTCHA