Å ha vondt i munnen og tennene er ofte ekstremt plagsomt. Den bankende smerten fra tannpine kan også gå opp i hodet og for mange blir den direkte invalidiserende. Men akutt tannpine er langt fra den eneste grunnen til å oppsøke tannlegevakt. Enten smerten er for kraftig på grunn av et hull, infeksjon eller en utslått tann, er det i alle fall godt å vite at tannlegevakt på Hamar aldri er langt unna.

Å vite når du skal oppsøke tannlegevakten kan spare deg for både smerter, ubehag og ikke minst, unødvendige kostnader fordi du utsetter behandlingen for lenge.

Så her er åtte gode grunner til å oppsøke tannlegevakt på Hamar:

1. Akutt tannpine: Smerte som er intens, vedvarende og ikke reduseres av reseptfrie smertestillende medisiner, kan være et tegn på alvorlige tannhelseproblemer, og krever øyeblikkelig oppmerksomhet.

2. Tap av tenner: Om du mister en tann på grunn av en ulykke, et fall, eller en sportsskade, må du straks oppsøke tannlegevakt på Hamar. Tannen kan potensielt gjeninnsettes hvis behandlingen er rask nok. Lenger ned i saken har vi gode tips til deg som har mistet en tann!

3. Infeksjoner: Hevelse i munn, ansikt, eller hals kan være tegn på en alvorlig infeksjon som kan i verste fall bli livstruende eller føre til permanente skader. Her gjelder det om å komme seg raskt til tannlegevakta.

4. Vedvarende blødning: Om du opplever kontinuerlig blødning i munnen som ikke stopper med kompress eller ved å bite på en ren klut, kan dette tyde på et alvorlig problem som krever øyeblikkelig tannlegebehandling.

5. Alvorlig munn- eller kjeveskade: Alvorlige skader som dype kutt, brukket kjeve eller annet, krever umiddelbar behandling for å forhindre permanent skade. Her bør du vurdere om tannlegevakt eller legevakt er det rette for deg. Ring oss gjerne om du trenger råd!

6. Tannkjøttbetennelse: Om tannkjøttbetennelsen er kraftig eller ledsages av smerter, blødninger, hevelser, feber, eller løse tenner, bør du oppsøke tannlegevakt raskt.

7. Tenner som begynner å flytte på seg: Hvis en tann plutselig begynner å flytte på seg er det en god grunn til å besøke tannlegevakta, spesielt om du ikke får time på kort varsel hos din vanlige tannlege. Dette kan nemlig være tegn på underliggende tannråte, infeksjon og periodontitt.

8. Smerter når du tygger: Om smertene er akutte eller konstante og ikke går bort, kan det være et tegn på underliggende tannhelseproblemer som bør behandles raskt. Det kan også tyde på at du har fått en sprekk i en tann, og dette bør behandles umiddelbart hos tannlegevakt for å unngå ytterligere skade på tannen.

Dette er bare noen av de mange grunnene til å besøke en tannlegevakt. Det er viktig å lytte til kroppen din og heller ta kontakt en gang for mye, enn en gang for lite. Hvis du opplever noe unormalt i forhold til din munn- eller tannhelse, er det alltid en god idé å oppsøke tannlege for å få det sjekket ut, ettersom en utsettelse i verste fall kan medføre store skader og enda dyrere tannlegeregning.

Hvordan fungerer en døgnåpen tannlegevakt på Hamar?

Å gå til tannlegevakt på Hamar er noe vi forhåpentligvis ikke trenger å gjøre for ofte. Men når behovet melder seg, er tannlegevakt godt å ha. Hos oss får du hjelp utenom normal åpningstid, og vi har et fullverdig tannlegetilbud som dekker alle typer akuttbehandlinger.

Mange er også bekymret for at regningen for å gå til tannlegevakten må betales med en gang. Heldigvis tilbyr Eurodent betalingsutsettelse og mulighet for faktura med opptil 60 dagers betalingsfrist gjennom Resurs Bank. Det var i alle fall én bekymring mindre.

Råd ved akutt tannskade

Om du har mistet en tann bør du definitivt kontakte tannlegevakta umiddelbart. Men for å redde tannen i mellomtiden bør du gjøre følgende, så øker du sjansen for at vi kan sette den på plass igjen:

  • Prøv å sett tannen forsiktig tilbake på plass i munnen. Sørg for å ha rene hender. Om tanna har fått skitt eller smuss på seg, skyll den forsiktig. Berør kun tannkronen – ikke roten på tanna.
  • Om det ikke går, kan du forsøke å oppbevare tannen i et glass melk på vei til tannlegevakt.
  • Du kan også oppbevare tannen under tungen.

Oppsummering – når bør du oppsøke akutt tannlege

Det er mange årsaker til at du bør oppsøke tannlegevakt på Hamar. Om tenner løsner, blir slått ut eller du opplever akutt og sterk tannpine, bør du ikke utsette et besøk. Det samme gjelder alvorlig betennelse som fører til sterke smerter, blødninger eller feber.

    Kontaktskjema    CAPTCHA