Alt-du-trenger-a-vite-om-tannimplantat-1200x640-1

Hvis du mangler tenner og ønsker å erstatte dem, har du flere ulike alternativer, som helprotese, delprotese, tannbro – og ikke minst tannimplantat. Med tannimplantater kan du erstatte en eller flere tapte tenner. Men hva er egentlig fordelene med å velge denne typen tannerstatning?

Hva er tannimplantater?

Et tannimplantat er en kunstig tann som består av en titanskrue som settes i kjeven, toppet med en tannkrone som settes på når kjevebeinet har grodd. Med et skreddersydd implantat får du virkelig smilet tilbake!

Dette er en relativt omfattende behandling. Det må gjøres et godt stykke forarbeid før trekking og innsetting av tannimplantat kan skje. Selve inngrepet er et lite kirurgisk inngrep utført med lokalbedøvelse. Totalt tar behandlingen noen måneder – men det flotte resultatet vil gjøre det verdt ventetiden! Her kan du lese mer om prosessen før, under og etter implantatbehandlingen.

Disse fordelene får du med tannimplantater

1. Faste tenner som varer livet ut

Med tannimplantat har du en løsning som kan vare en hel livstid, gitt at du har en normal livsstil med normal slitasje på tennene dine. Dette betyr at dette er en engangsutgift i de fleste tilfeller. En investering du vil ha stor glede av resten av livet!

2. Tannimplantater føles og ser ut som ekte tenner

Tannimplantater gir deg faste tenner som føles som dine egne. Du vil ikke føle at du har et fremmedelement i munnen som gjør det vanskelig å snakke og spise som normalt – noe mange opplever med tannproteser. Når tilhelingsperioden er over vil du ikke oppleve noe ubehag med ditt implantat. 

Med implantat slipper du omfattende rengjøringsprosesser med rens og festemidler. Du kan ganske enkelt leve som normalt og følge samme krav til munnhygiene som for dine naturlige tenner.Ikke minst gir tannimplantat et 100 % naturlig resultat. Fordi tannkronen er spesialtilpasset til din munn, er det ikke mulig å se at dette ikke er en ekte tann.

3.  Du skåner og bevarer tenner, tannkjøtt og kjevebein

Ved å velge tannimplantat unngår du å måtte slipe tennene rundt implantatet, slik man må dersom man velger tannbro. Du lar så mange som mulig av tennene dine være i fred, noe som på sikt medfører bedre tannhelse og færre tannlegebesøk.

En annen positiv side ved å velge implantat er at du slipper irritasjon i tannkjøttet – et vanlig problem med proteser, som ofte beveger seg i munnen. Dersom det er ønskelig, kan implantater også brukes sammen med protese for å minske irritasjonen.Når kjevebeinet ikke brukes, har det en tendens til å svinne hen. Derfor øker man sjansen for at beinet går tapt om man velger protese som tannerstatning. Går du heller for implantat, blir kjevebeinet stimulert akkurat på samme måte som av dine egne tenner; titanskruen går inn i kjevebeinet, på lik måte som vanlige tannrøtter. Det er riktignok viktig at dette ikke utsettes for lenge, slik at beinet må bygges opp i forkant av implantatbehandlingen.

4. Komplikasjoner er svært uvanlig  

Etter implantatbehandling er det svært uvanlig å oppleve omfattende komplikasjoner. I sjeldne tilfeller får man betennelse i vevet rundt tannimplantatet, som kan føre til beintap, eller brudd på implantatet. Med god tannhelse og oppfølging har man gode muligheter til å forebygge dette. Noen kan oppleve at implantatet deres løsner, men dette fikser vi raskt.

Fornøyde kunder  med tannimplantater

Eurodent er stolte av å ha mange fornøyde kunder. Vi tilbyr implantatbehandling både på flere av våre klinikker i Norge, og i Budapest. Se hvordan det gikk med Arne og Jofrid, som begge dro til Budapest for å få sine tannimplantater!

Ønsker du tannimplantat eller har spørsmål om behandlingen?

Eurodent tilbyr flotte tannimplantater til konkurransedyktige priser på våre klinikker i OsloBergen og Trondheim. Hos oss sparer du flere tusen kroner på implantat, sammenlignet med en vanlig tannlege her i Norge. Oppfyller du kravene til Helfo-refusjon, kan du få opptil 80 % av utgiftene dine dekket.

Vi skreddersyr implantater etter dine behov. Har du få eller ingen tenner, eller mangler du kanskje kjevebein? Da kan gode alternativer for deg være den revolusjonerende tannimplantatbehandlingen All-on-4.

Mange ønsker å snakke med oss i forkant av behandlingen, og dette har vi full forståelse for! Har du spørsmål om tannimplantat eller ønsker å bestille time? Ring gjerne vårt sentralbord på 45 26 88 00 eller send en henvendelse via kontaktskjemaet vårt.

    Kontaktskjema    CAPTCHA