Blek tennene hjemme

Den mest effektive og skånsomme måten å bleke tennene på er i samarbeid med tannlegen. Det er faktisk sånn at hjemmebleking du kjøper i butikk og på nett ikke har noen effekt. Skal du derfor først investere penger i tannbleking, er det dumt å kaste bort pengene på hjemmebleking som ikke gir deg et godt resultat. Bleker du tennene i samarbeid med tannlegen, er du også trygg på at tennene dine tåler påkjenningen.

Derfor må du gå til tannlegen før du bleker tennene dine

Mange kan sikkert bli fristet til å bestille tannbleking fra utlandet for å oppnå hvitere tenner til en rimeligere penge. Ikke bare kan dette skade tennene, men det kan også føre til et resultat du ikke blir fornøyd med.

Den viktigste grunnen til å gå til tannlegen for tannbleking, er selvsagt at tannlegen din får sjekket om tennene vil tåle påkjenningen det medfører å bleke tennene. For det andre vil ikke blekemiddelet fungere på tannerstatninger som fyllinger, kroner eller laminater. Har du for eksempel tannimplantater som er synlige når du smiler, kan det se dumt ut om noen tenner er kritthvite, mens andre har et gulere skjær. Slike ting tar tannlegen høyde for og hensyn til før man anbefaler tannbleking.

For noen kan også tannbleking gi smerter, for eksempel dersom man fra før plages med ising i tennene, eller om blekingen blir lagt på bare tannhalser eller i begynnende hull i tennene.

Hos Eurodent bruker vi Zoom!-tannbleking når vi utfører bleking. Les mer om prosessen her.

Viktig med tannrens før bleking

En annen god grunn til å besøke tannlege eller tannpleier før du bleker tennene er for å få utført en skikkelig tannrens. Dersom du har plakk eller mye tannstein, kan dette føre til at det blir “flekker” på tennene der blekingen ikke kommer til.

Tannbleking du kan bruke hjemme

Hos Eurodent får du kjøpt tannbleking som du kan bruke hjemme. Hos tannlegen får du støpt skinner som du får med deg hjem, og som fylles med blekemiddelet. Middelet du kjøper med deg hjem er svakere enn den konsentrasjonen som brukes hos tannlegen, men brukes over 2 uker. Dette er derfor en mer skånsom prosess enn om man gjør alt på en dag.

Hjemmeblekingen brukes om natten over en fjorten dagers periode. Tannlegen vil gi deg tydelige instruksjoner på hvordan skinnene og blekemiddelet skal brukes.

Les mer: Dette må du unngå etter tannbleking 

Hvilket resultat kan jeg forvente når jeg bleker tennene hjemme?

Etter tannbleking holder effekten seg i mange år. Noen velger å bleke tennene på nytt etter noen år, men det er ikke alltid nødvendig. Resultatet vil avhenge av hvor gammel man er, og hvor misfarget tennene var i utgangspunktet. Ofte ser man at gulaktige tenner får et bedre resultat enn om tennene er gråaktige.

Dersom man har fyllinger i amalgam, bør disse byttes ut med hvite komposittfyllinger for penest resultat.

Et enklere og rimelig alternativ til tannbleking

Om tennene dine bare er lett misfarget, ikke kan blekes eller du ikke ønsker å bruke mye penger, er rens med Airflow et fint alternativ. Airflow er en saltvannsløsning som sprayes på tennene med et hardt trykk, som får vekk overfladisk misfarging på en skånsom og effektiv måte. En god tannrens utført av tannlege eller tannpleier etterfulgt av Airflow, vil gjøre tennene dine hvitere på en billig, sunn og rask måte.

Ønsker du å bestille en tannlegetime for å snakke om tannbleking du kan utføre hjemme? Bestill konsultasjon hos en av Eurodents klinikker i Oslo, Bergen, Trondheim eller Alta her.

    Kontaktskjema    CAPTCHA