Boring i tann er en behandlingsform som benyttes dersom man skal erstatte det ødelagte tannvevet. Ved å bore fjerner man ødelagt emalje og tannbein, og åpner opp for plass til fylling.

Når må tannlegen bore i tannen?

Når du kommer til undersøkelse hos oss vil våre tannleger identifisere om du har hull i tennene, og hvor langt hullet har kommet inn i tannbeinet. Har du gått lenge med hull kan sannsynligheten være større for at hullet er kommet helt inn til tannbeinet, og det er nødvendig å bore. For mindre hull holder det ofte med en fluorbehandling. Det er likevel mange faktorer som spiller inn når en tannlege vurderer korrekt behandlingsform, hvor blant annet alder og munnhygiene spiller inn, samt hvilken tann det gjelder og hvor hullet er lokalisert.

Hvorfor får jeg hull i tennene?

Hull i tennene skyldes i all hovedsak avfallsstoffer etter bakterier, som bidrar til å bryte ned emaljen. Når skaden har blitt for stor vil overflaten bryte sammen og det vil oppstå hull. Ved hjelp av gode munnpleierutiner kan man klare å holde emaljen intakt. Et sunt kosthold vil også kunne bidra til god munnhygiene og mindre sannsynlighet for hull. Les gjerne mer om hull i tennene her.

Ta kontakt med Eurodent ved mistanke om hull i tennene! Sentralbord: 45 26 88 00.