Tannregulering hos Eurodent.

Når du kommer til vanlig rutinekontroll hos Eurodent, avsettes det normalt tid til å fjerne tannstein, plakk og eventuell misfarging. Noen ganger vil det være behov for et større behandlingsløp, men dette vil din tannlege informere deg om når du kommer til behandling hos oss.

Hva er tannstein?

Tannstein er kort forklart et forkalket belegg som setter seg fast i tennene. Belegget består av forkalkede bakterier og deres bakterieprodukter, og det vil derfor være nødvendig å fjerne hos tannlege eller tannpleie for å få bort alle tannsteinrester.

Ofte er det tennene i underkjeven som er spesielt utsatt for forkalkning og dannelse av tannbelegg.

Hvorfor får man tannstein?

Alle vil kunne oppleve å få tannstein i større eller mindre grad. Tannstein dannes når mineraler i spytt blandes med plakk, som deretter forkalkes. Du kan også få forkalkning dersom kalsium og fosfor krystalliseres i munnen. Da denne formasjonen danner god grobunn for bakterier, vil det være gunstig å bestille time hos tannlege for en jevnlig sjekk og rens av tennene.

Dette skjer dersom du unngår å fjerne tannstein

Unngår du å fjerne tannsteinen kan det føre til vond lukt, tannkjøttbetennelse og i verste fall tap av tenner. Går du for lenge mellom hver behandling, kan det være nødvendig med flere tannlegetimer for å rense bort opparbeidet forkalkning. Det er også en estetisk årsak å ta hensyn til, hvor både utseende og lukt kan spille en rolle i hverdagen.

Ikke vondt å fjerne forkalket tannbelegg

Normalt sett er det ikke vondt å fjerne tannstein, men vi kan i enkelte tilfeller komme borti tannkjøttet med våre instrumenter. Dette skyldes at belegget ofte ligger i den nære overgangen mellom tannkjøtt og tann. Dersom belegget har gjort tannkjøttet betent og hovent, kan du i større grad oppleve ubehag ved fjerning. Vi anbefaler alltid at du rengjør tennene ekstra godt før du kommer til time hos oss. Si gjerne ifra dersom du ønsker at vi skal ta særlig hensyn når du kommer til behandling hos oss.

Våre arbeidsverktøy

I forbindelse med fjerning av plakk og belegg benytter vi oss av ulike instrumenter, for best mulig resultat. Hos oss vil du se at vår tannlege eller tannpleier benytter håndinstrumenter, EMS, AirFlow, pimpstein og laser.

Hvordan unngå tannstein

Opplever du ofte forekomst av tannstein? Det er mye du kan gjøre selv for å forebygge kalkdannelser i munnen. Med det meste, er det viktig med gode rutiner. Sørg for å ha god pusseteknikk, og puss morgen og kveld. Husk at du alltid kan forhøre deg med din tannlege eller tannpleier for gode råd til tannpuss. I tillegg bør du benytte tanntråd, tannpirker og mellombørste for å redusere dannelsen av plakk og tannstein. Dersom du ønsker å være på den sikre siden, finnes det også plakkontroll-tabletter på apoteket.

Pris for å fjerne tannstein i Oslo

Hos Eurodent faller fjerning av tannstein inn under vår normale tannlegetime. Dersom det er behov for ytterligere assistanse, ved høy forekomst av tannstein, setter vi opp en ekstra time. Se vår prisliste for mer informasjon om våre priser og behandlinger. Vi anbefaler at du, i tillegg til gode munnhygienerutiner, besøker tannlegen regelmessig for en grundig rengjøring av munnen.

Ta kontakt med oss for bestilling av tannlegetime i Oslo.