Eurodent tilbyr ulike typer tannregulering

Har du eller barnet ditt behov for tannregulering? Eurodent kan hjelpe deg med å finne den rette behandlingen. Vi har flere alternativer for deg med behov for å behandle tannstilling, kjeve og bitt.

Kontakt oss på vår online timebooking for en konsultasjon med vår kjeveortoped, eller ring oss på vårt sentralbord på nummer: 45268800

Hvorfor må man ha regulering?

Man bør ha tannregulering hvis det er feil med tannstilling, bitt og kjeve, eller dersom nye tenner ikke kommer fram av seg selv. Det er aldri for sent å få regulering, og man kan fint begynne med behandling i voksen alder. Som regel vil det ta rundt to år før tannstillingen er rettet opp. 

Ulike tannreguleringer for ulike behov

Eurodents klinikker tilbyr flere typer regulering både for barn og voksne. For barn gjelder egne regler for refusjon og støtte fra Helfo, les mer om det her.

Vi har blant annet vanlig tradisjonell regulering, som består av en streng i metall, og små reguleringsklosser i keramikk eller metall. En slik tannregulering vil sitte på tennene uten å tas av under behandlingsforløpet, og kan brukes i alle behandlinger hvor det er nødvendig å rette opp og justere tannstillingen. 

Gjennomsiktig og diskré regulering

Eurodent tilbyr også tannreguleringen «Invisalign» ved enkelte klinikker. Invisalign er en regulering som består av gjennomsiktige plastskinner som retter på tennene uten at pasienten opplever noe ubehag. Skinnene blir støpt etter en 3D scanning av pasientens tenner, og byttes ut hver andre uke. Reguleringen skal sitte på i 22 timer i døgnet, og man skal ha den på mens man sover. Ved bruk av Invisalign vil pasienten kunne ta reguleringen inn og ut selv, og kan dermed enklere vedlikeholde tannhygienen.

Usynlig tannregulering

Ved noen av Eurodents klinikker tilbyr vi tannreguleringen «Incognito». Denne reguleringen består av braketter som settes på baksiden av tennene, og den er derfor ikke synlig. Det finnes også en versjon kalt «Incognito Lite» som kun er ment for fortenner. 

Incognito er en komfortabel tannregulering man fort blir vant med. Den er like effektiv som andre typer reguleringer, og vil måtte sitte på tennene like lenge som en vanlig regulering. Incognito er nikkelfri og lages av en legering med gull. Den er derfor et godt alternativ for deg med nikkelallergi.

Hvilken regulering bør du velge?

Hvilken regulering og behandlingsplan du bør velge varierer basert på ditt behov og din situasjon. Sammen med en kjeveortoped vil du utarbeide en behandlingsplan som passer deg, og samtidig avgjøre hvilken type regulering som vil være hensiktsmessig.

Alle som får tannregulering og behandling hos Eurodent får oppfølging for justering av reguleringen. En egen plan med tidspunkter for kontroll blir avtalt med din kjeveortoped. 

Kontakt oss

Trenger du eller barnet ditt regulering? Kontakt oss i dag for en konsultasjon med en kjeveortoped, og få en skreddersydd behandlingsplan som passer dine behov. Book din time på vår online timebestilling her, eller ring vårt sentralbord på nummer 45 26 88 00.

    Kontaktskjema    CAPTCHA