Hva koster tannregulering for voksne?

Tannregulering kan være en god løsning for å rette opp feil med tannstilling, bitt og kjeve. Du som pasient har unike behov, og pris på tannregulering avhenger i stor grad av ditt behandlingsløp. Blant annet vil valg av tannregulering spille inn på din totale pris; det finnes nemlig en rekke ulike typer tannreguleringer i ulike prisklasser.

Behandlingsløpet avgjør pris på tannregulering  for voksne

Det kan være mange gode grunner til å få tannregulering som voksen. Noen vanlige grunner vi ofte ser er:

 1. Ønske om et penere smil
 2. Endringer i tannstilling på grunn av tanntap eller tannkjøttsykdom
 3. Ubehandlede bittfeil fra da pasienten var barn

Pris på tannregulering vil variere for ulike pasienter, avhengig av hvor krevende reguleringsløpet ditt vil værehvor mange tenner som skal reguleresbittskjevhet og tannstilling – og ikke minst hvilken type tannregulering du velger. 

Ulike typer tannreguleringer

Det finnes svært mange ulike typer tannreguleringer man kan velge mellom. Disse regulerer tennene på ulike måter og egner seg til pasienter med ulike behov. Avgjørelsen om hvilken type tannregulering som skal benyttes tas sammen med kjeveortopeden. Mange pasienter er innom flere typer regulering i løpet av behandlingsprosessen.

Eurodent-klinikkene har ulike tilbud når det kommer til tannregulering – ta kontakt med din klinikk for å forhøre deg om hva de kan tilby.

Noen av de vanlige typene tannregulering du kan få hos oss er:

 • Plate/gom: avtakbar plate som utvider kjeven eller holder den på plass
 • Aktivator: avtakbar regulering som drar underkjeven frem
 • Tradisjonell tannregulering (ofte kalt «fast apparatur»): består av streng i metall og små metallklosser
 • Tannregulering med keramikk: lik tradisjonell tannregulering, men klossene er av keramikk og har samme farge som tennene – og synes derfor ikke like godt
 • Skinnebehandling: gjennomsiktig tannregulering som har avtakbare skinner
 • Usynlig tannregulering: braketter som settes på baksiden av tennene

Behandling med tradisjonelt, fast apparatur på forsiden av tennene, er det billigste alternativet. Deretter følger Invisalign avtagbar og gjennomsiktig tannregulering.

Hos oss kan du få usynlig eller diskrét tannregulering

For noen pasienter er det viktig at tannreguleringen skal ta så lite oppmerksomhet som mulig. Eurodent kan tilby flere typer usynlige eller gjennomsiktige tannreguleringer – gode alternativer for den som ønsker gode, men diskrete løsninger.

Incognito er en tannregulering som ikke er synlig, da man setter den på baksiden av tennene. Incognito Lite er en versjonsom kun virker på fortennene. Med Incognito får man en usynlig tannregulering som er like effektiv som andre reguleringer. Reguleringen er nikkelfri, laget av en legering med gull. Dermed er Incognito et svært godt valg for deg som har nikkelallergi!

Invisalign består av gjennomsiktige skinner i plast, støpt etter 3D-scanning av tennene. Pasienten kan enkelt ta reguleringen inn og ut på egen hånd, og skinnene skal byttes ut hver andre uke. Invisalign retter på tennene uten at du som pasient merker noe ubehag. 

Gjennomsnittlig pris på tannregulering for voksne

Pris på tannregulering for voksne varierer stort, men det kan likevel være greit å ha et visst bilde av hvordan kostnadene kan se ut dersom du ønsker å regulere tennene.

Tannregulering ved mindre kompliserte feilstillinger kan koste fra 9 000 til 15 000 kr.  Skal man behandles med vanlig, fast apparatur på forsiden av tennene, kan dette koste alt fra 20 000 til 38 000 kr. Hva din nøyaktige pris på tannregulering vil bli, får du opplysning om i forkant av behandlingen.

Pris på tannregulering fastsettes  på konsultasjon 

Dersom du ønsker tannregulering, må du til en konsultasjon hos kjeveortopeden for å få kartlagt behovet ditt. På konsultasjonen vil kjeveortopeden vurdere tannstillingen din og ta røntgenbilder. Deretter utarbeides det en behandlingsplan for deg – der du får informasjon om pris. 

Her kan du lese mer om prosessen for å få tannregulering fra start til slutt.

Finansiering og refusjon for tannregulering

Mange lurer på hvorvidt de kan få økonomisk hjelp til tannregulering som voksen, enten gjennom Helfo-refusjon eller finansieringsavtaler.

Har jeg krav på Helfo-refusjon for tannregulering?

Helfo tilbyr hovedsakelig støtte til barn i forbindelse med tannregulering, men det er tilfeller hvor også voksne kan få støtte fra Helfo til tannregulering. 

Dette gjelder for eksempel i tilfeller der bittfeilen er så alvorlig at det kreves både kjeveortopedi og kjevekirurgi. Dessuten vil bittfeil som er forårsaket av periodontitt komme inn under Helfo-ordningen. Det samme gjelder bittfeil som er oppstått som en følge av ulykke eller annen alvorlig sykdom.

Eurodent har alternativer for finansiering og avbetaling

Trenger du hjelp med finansieringen? Eurodent kan hjelpe deg med finansiering gjennom tannlegekonto hos Resurs Bank. Slik kan du få både utsettelse og avbetaling, og nedbetale kostnadene på en måte som er tilpasset din økonomi. Her kan du lese mer om hvordan vi kan hjelpe deg med finansiering og avbetaling.

Ønsker du tannregulering for voksne?

Eurodent har et godt tilbud til deg som ønsker å regulere tennene i voksen alder. I dag tilbyr vi tannregulering for voksne på klinikken vår i Bergen. Ta kontakt for å bestille time i dag!

  Kontaktskjema  CAPTCHA