Smertefri og nøyaktig modell av munn og tenner med 3D-skanner

Hvis du har hatt tannregulering, har krone, bro eller bittskinne er sannsynligheten stor for at du har vært nødt til å ta avtrykk av tenner og munnen hos tannlegen. Vanligvis gjøres dette ved hjelp av ulike materialer som påføres tennene med en avtrykksskje. Avtrykksmassen må være i pasientens munn til det har stivnet nok til å lage et avtrykk. For mange kan den konvensjonelle metoden for avtrykk oppleves ubehagelig.

Heldigvis har teknologien innen tannhelse kommet langt og nå har det kommet nye metoder for å få nøyaktige avtrykk av tennene, uten å bruke avtrykksmasse. Nå er det nemlig mulig å ta digitale avtrykk som gir et presist, tredimensjonalt og elektronisk bilde av kjeve og tenner.

På Eurodents klinikker bruker vi 3Shape TRIOS3 munnskanner som effektivt lager et detaljert avtrykk av munnen.

Les mer om 3Shape TRIOS3 munnskanner her. 

Digitale bilder rett til tannteknikeren

Munnskanneren bruker en avlesningsteknikk som gir ekstremt nøyaktige og presise bilder av munn og tenner. Bildene blir sendt direkte til vårt tanntekniske laboratorium, slik at produksjonen av kroner, broer, proteser eller bittskinner kan begynne med en gang bildene er tatt.

Les mer: «Alt du trenger å vite om tannimplantat»

Kjeveortoped bruker også denne teknologien til bestilling av tannreguleringer. Dette er uavhengig av om du skal ha Incognito eller Invisalign.

Les mer: «Slik er prosessen når du får tannregulering»

En bedre pasientopplevelse

Ved å kunne tilby 3D-skanning av tenner og munn til våre pasienter håper vi på å forbedre pasientopplevelsen på våre klinikker. De digitale avtrykkene er raske å lage og prosessen er helt smertefri for pasienten. Avtrykkene blir perfekt på første forsøk og gir tannteknikeren en optimalisert mal av tennene. At bildene sendes direkte til tannteknikeren, betyr mindre tid i tannlegestolen for våre pasienter, i tillegg til kortere ventetid på proteser, kroner, tannbro og tannregulering. Bildene blir arkivert, slik at klinikken får en nøyaktig og god oversikt over tannhelsen og behandlinger over tid.

Les mer: «Hva er en tannkrone og når trenger man en?»

Har du behov for tannprotese, krone eller bro?

Bestill time hos oss via vårt kontaktskjema. Vi har klinikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Alta og Stavanger, og kan tilby time på kort varsel.

    Kontaktskjema    CAPTCHA