Alt du trenger å vite om tannimplantat

Å miste tenner kan være skremmende og ubehagelig. For mange vil det være hemmende både fysisk og psykisk, da det kan være vanskelig å spise noen typer mat eller er sjenerende i sosiale situasjoner. Heldigvis finnes det gode løsninger. Med tannimplantat har du muligheten til å erstatte nesten alle manglende tenner. 

Tannimplantater er en løsning som ser og føles ut som dine egne tenner, og som varer livet ut. Det gir ingen smerter eller ubehag på sikt. 

Hva er et tannimplantat?

Tannimplantat er titanskruer som innsettes i kjeven for å erstatte én tann eller flere tapte tenner. Etter at kjevebeinet har grodd, kan man sette på en krone. Innsetting av tannimplantater er i dag en trygg metode, og er en erstatning for vanlige tenner som i mange tilfeller varer livet ut.

Les mer: Hva er et tannimplantat?

Eurodent har lang erfaring med tannimplantater, og flinke tannleger som har spesialisert seg på denne typen behandling. Vi tilbyr flere varianter tannimplantat, slik at våre pasienter får den behandlingen som passer best for deres situasjon.

Slik foregår innsetting av tannimplantat:

  • Innsetting av implantatet i kjeven, et mindre kirurgisk inngrep som utføres med lokalbedøvelse
  • Tannimplantatet må heles
  • Montering av «distanse», en forlengelse av implantatet og den delen som den nye porselentannen skal festes på 
  • Montering av nye porselenstenner 

Gjør det vondt?

Tannimplantatene settes inn med lokalbedøvelse. Det betyr at du ikke kommer til å kjenne smerte under behandlingen. Fordi det er et kirurgisk inngrep, så er det vanlig å kjenne et lett ubehag i ettertid av å ha satt inn implantatene. Du vil få smertestillende fra tannlegen for dette. I tillegg vil du få antibiotika, for å hindre at det oppstår infeksjon.

Lider du av tannlegeskrekk? Eurodent tilbyr flere tjenester for pasienter som vegrer seg for å gå til tannlegen, både tannbehandling under narkose og anestesi med Quicksleeper 5.

Har du manglende kjevebein eller mangler flere tenner?

Da kan All-on-4 eller All-on-6 være riktig behandling for deg. Dette er en revolusjonerende ny behandling som gjør det mulig å  sette inn flere nye tenner raskt og effektivt, uten å måtte utføre en bentransplantasjon. Implantatene festes som hele broer på kun fire eller seks skruer, avhengig av behov. Resultatet både ser og føles ut som dine egne tenner.

Les mer: Nye faste tenner med All-on-4 og All-on-6

Les mer: All-on-4: Revolusjonerende tannimplantater

Hvor mye koster et tannimplantat?

Eurodent har gjennomsnittlig rimeligere priser enn andre tannleger. Et Nobel Replace tannimplantat med krone koster 19 467,- kroner hos Eurodent. Hvis vi sammenligner priser med en vanlig norsk tannlege, kan du spare nesten 7000,- kroner. Grunnen til at vi kan tilby lave priser til våre kunder er fordi vi har fem klinikker og én administrasjon, i tillegg til at vi har vårt eget tanntekniske laboratorium hvor vi produserer tannmaterialer selv.

Se vår komplette prisliste her.

Tannimplantat i Budapest

Du kan spare mange penger ved å utføre tannbehandlinger i Budapest, samtidig som du får en tur til en av Europas flotteste byer. 

Se komplett prisliste på tannbehandlinger i Budapest.

Hvis du bestemmer deg for å utføre en tannimplantatbehandling i Budapest må du sette av to dager. Hvis du skal ha flere enn tre implantater må du sette av tre dager. I Budapest kan vi tilby to typer implantater: Nobel Biocare og DIO tannimplantat. Alle nødvendige forberedelser før implantatbehandlingen utføres i Norge, mens selve implantatbehandlingen utføres på vår klinikk i Budapest. 

Selv om behandlingen utføres i utlandet, vil du fortsatt få norsk garanti og oppfølging i Norge. 

Les mer om tannimplantatbehandling i utlandet her.

HELFO-refusjon ved tannimplantat

Det er flere tilstander innenfor tann- og munnhelse som kan gi deg rett til refusjon fra HELFO. Alle våre tannleger i Norge har direkteoppgjør med HELFO. Det betyr at når du har krav på refusjon, betaler du kun egenandelen ved våre klinikker.

Denne ordningen gjelder også for deg som har valgt å gjennomføre tannbehandling i Budapest. I disse tilfellene betaler du for behandlingen og tannlegene i Budapest fyller ut alle papirene for deg. Søknaden til HELFO sendes når du kommer hjem til Norge.

Les mer om HELFO-refusjon for tannbehandling her.

Hvorfor tannimplantat fremfor en bro?

Når du velger tannimplantat istedenfor tannbro, får du en løsning som gir naturlig og jevn stimulans til kjevebenet ved tygging. Dette fører til at resultatet blir fast og stabilt. Verdt å nevne er at implantat er mer kostbart, og det er flere behandlinger og lengre tilhelning enn ved bro. 

En bro er en erstatning for én eller flere tenner, som festes i friske nabotenner.

Ta kontakt med oss i Eurodent

Har du behov for tannimplantat, eller har du noen spørsmål om behandlingen? Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema, eller ring vårt sentralbord på telefon 45 26 88 00.

    Kontaktskjema    CAPTCHA