Tenner

Når du skal trekke visdomstenner får du bedøvelse slik at du ikke kjenner noen ting. Ved klinikken vår i Oslo har vi en sprøyte, kalt «the Wand», der du ikke engang kjenner nålen. Når bedøvelsen går ut, kan du få smerter en dag eller to etter trekkingen, men ikke verre enn at du kan holde det i sjakk med smertestillende medisiner.

Gå rett til timehenvendelse

Mange får plager med visdomstenner

Visdomstennene sitter helt bakerst i munnen på begge sider, oppe og nede. De bryter oftest frem når du er mellom 18 og 25 år, og dette kan være ubehagelig for mange. Noen får bare en eller to visdomstenner, og det hender at de ikke kommer i det hele tatt.

Når visdomstennene har dårlig plass, kan det irritere tannkjøttet omkring og gi infeksjon. På grunn av visdomstennenes plassering kan det også bli vanskelig å rengjøre dem skikkelig, slik at det oppstår tannråte. Som en følge av menneskets evolusjon har nemlig kjevene våre blitt mindre, og det er derfor ofte ikke plass til visdomstenner. Det blir trangt og vanskelig å komme til med tannbørste og tanntråd.

Trekking er den mest vanlige behandlingsformen

Tannlegen vil vanligvis anbefale å trekke visdomstenner som lager problemer. Det er på grunn av risikoen for at det skal oppstå nye infeksjoner i tannkjøttet rundt, eller alvorlig tannråte som graver seg vei til roten. Vi trenger ikke visdomstennene for å tygge. Hullene etter trekking synes ikke når vi smiler, så vi vil ikke savne dem når de er borte.

Trekking av visdomstenner kan være komplisert

Det er som regel trangt rundt en visdomstann. Røttene kan være krokete på grunn av den begrensede plassen de har å vokse på, eller de kan være festet dypt i kjeven. Dette kan være faktorer som gjør at det blir nødvendig å fjerne visdomstennene dine kirurgisk.

Slik foregår kirurgisk fjerning av visdomstenner

Tannlegen skjærer et lite snitt rundt tannen og får fjernet alt uten problemer. Etterpå får du noen få sting som lukker såret. Som vanlig er du bedøvd og kjenner ingenting. Tannlegen vil gi deg smertestillende medisiner som lindrer dunkingen som ofte kan oppstå de første par dagene etter at visdomstannen er fjernet.

Gjør det vondt å trekke visdomstenner?

Selve inngrepet eller trekkingen gjør ikke vondt. Du er godt bedøvet, og vil ikke kjenne noe ting. I døgnet og dagene etter fjerningen av visdomstann vil du ha et sår i munnen, som kan bli både sårt og ømt. Men dette er smerter som døyves enkelt med vanlig smertestillende. Det er viktig å understreke at smerte er individuelt, og alle har forskjellig smerteterskel. Noen opplever det som svært ubehagelig i dagene etterpå, mens andre føler seg akkurat som før.

Her får du gode til deg som har trukket visdomstenner.

Visste du at ikke alle må trekke visdomstennene? Dette kan du lese mer om på Helsenorge.

Priser på trekking av tann

Se våre priser på trekking av tenner her – Prisliste

Vi gjør oppmerksom på at pris på trekking av tenner og visdomstenner kan variere i henhold til behandlingens kompleksitet.

Mer informasjon om forundersøkelse, priser og HELFO-refusjon på denne siden.

Helfo-refusjon ved trekking av visdomstenner

Hvis du må fjerne visdomstenner ved hjelp av kirurgi, har du krav på ca. 40% refusjon fra Helfo. Dette behøver du ikke å tenke på selv. Kirurgen vår ordner alle papirene og dokumentasjon for deg. Du betaler bare egenandelen for inngrepet.

Bestill time for trekking av visdomstenner i dag

Ring oss for en prat om dine visdomstenner, og bestill time hos Eurodent Oslo. Du finner oss i Akersgata 16, midt i Oslo Sentrum. Telefonnummer: 21 06 66 66.

  Kontaktskjema  Feltet må fylles ut.


  Feltet må fylles ut.


  Feltet må fylles ut.


  CAPTCHA

   Kontaktskjema   CAPTCHA