Dersom du mangler en eller flere tenner, er tannimplantat og tannbro de vanligste måtene å erstatte dem på. Men hva er egentlig best? I denne artikkelen tar vi for oss fordelene og ulempene med de to løsningene.

Få smilet tilbake med tannerstatning

Å mangle en eller flere tenner kan føles svært ubehagelig. Ikke bare kan det bli vanskelig å tygge og snakke som normalt; også selvtilliten kan bli svekket, særlig dersom det tomme området i munnen er synlig for andre.

Tannløshet kan dessuten også føre til problemer med tannkjøtt, tyggemuskulatur, kjeveben og mer. Derfor er det svært viktig at du erstatter den manglende tannen! Tannimplantat og tannbro er to populære metoder for tannerstatning.

Trenger du å erstatte en eller flere tenner? Vi i Eurodent hjelper deg gjerne.

Person som smiler og viser tennene

Hva er implantat? 

Et tannimplantat er en titanskrue som settes inn i kjeven, toppet med en krone. Med implantat får du en tann som ser og føles naturlig ut. Du kan snakke, spise og pusse tenner som før. Lever du en normal livsstil med normal slitasje, kan tannimplantatet vare hele livet! Hos Eurodent kan man erstatte både én tann og en hel tannløs kjeve med implantater – blant annet ved hjelp av den populære metoden all-on-4.

Innsetting av tannimplantat er et kirurgisk inngrep der det brukes lokalbedøvelse. Det er ikke uvanlig å kjenne lett ubehag i etterkant av behandlingen, men du vil få smertestillende og antibiotika som hindrer infeksjon.

Les også: Alt du trenger å vite om tannimplantat

Hva er tannbro?

En tannbro består av flere tannkroner som henger sammen. Tannbroen limes på med et sterkt spesiallim, og du kan bruke de nye tennene dine akkurat som om de skulle vært dine naturlige tenner. Med godt tannstell og regelmessige tannlegebesøk vil tannbroen din vare lenge!

Du kan få treleddet bro eller hel bro, avhengig av hvor mange tenner du mangler. Kronene festes til tennene på hver side av det åpne rommet, slik at den nye tannen eller de nye tennene havner mellom disse.

Les også: Hva er en tannbro?

Fordeler og ulemper med tannimplantat vs. tannbro

Både tannbro og implantatbehandling er populære former for tannerstatning. Begge har sine fordeler og ulemper, og her er noe av det du bør vite:

Implantat skåner tennene rundt

Dersom du skal ha tannbro, må tennene slipes på begge sider av det tomme området. Broen skal festes i disse tennene, og de må derfor være frie for karies. Hvis de tilstøtende tennene er helt friske og ikke har eller trenger kroner, er tannimplantat et bedre valg enn tannbro. Med tannimplantat får så mange som mulig av de naturlige tennene dine være i fred. Dette er positivt for tannhelsen på sikt.

Mer omfattende prosess med implantat

Prosessen med tannimplantat er mer omfattende enn med tannbro. Du må gjennomgå en rekke behandlinger før den nye tannen er på plass:

  1. 1: Området forberedes slik at det er klart for implantatet
  2. 2: Tannimplantatet settes inn
  3. 3: «Distanse» monteres
  4. 4: Kronen settes på

I tillegg er det flere tilhelingsperioder mellom disse stegene, hvilket gjør at hele prosessen kan ta opptil et år. Med tannbro er det vesentlig mindre ventetid, og ditt nye smil vil være klart innen relativt kort tid.

Tannbro er et billigere alternativ

Prisen er noe annet som skiller bro og implantat. Hva den nøyaktige prisen blir, avhenger blant annet av antall tenner som skal erstattes, men tannimplantat har generelt en høyere pris enn tannbro. 

Du kan riktignok få en del av utgiftene dine dekket dersom du oppfyller kravene til HELFO-refusjon.

Våre priser

Prisene på tannbro og tannimplantat hos oss i Eurodent:

  • Metallkeramisk tannbro: fra 15 029,-
  • Tannimplantat med krone (Nobel Replace): fra 20 142,-

Røntgen, anestesi og kirurgisk oppdekking kommer i tillegg. Hos oss sparer du likevel penger på begge behandlinger, sammenlignet med andre norske tannleger!

Vi tilbyr også trygg tannbehandling i Budapest – noe du kan spare betydelige summer på.

Tannimplantat og tannbro – hva er best?

Både bro og implantat er gode tannerstatninger, og det finnes ikke noe fasitsvar på hva du bør velge. Her er det flere faktorer som spiller inn, og alle pasienter har ulike utgangspunkt og behov.

Vi hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være det beste alternativet for deg og dine tenner! Bestill tannlegetime eller kontakt oss for en hyggelig prat.

    Kontaktskjema    CAPTCHA